SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Interviu inedit cu portarii naționalei: „Într-o seară, am zis să facem o «prostioară». Antrenorii s-au amuzat”

Cei trei portari ai lotului feminin au răspuns la o serie de întrebări care nu au neapărat legătură cu handbalul
Cei trei portari ai lotului feminin au răspuns la o serie de întrebări care nu au neapărat legătură cu handbalul

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 13:32

Iuliei Dumanska (23 de ani) îi place să cânte, dar în ucraineană, Denisa Dedu (25) e responsabila cu șotiile, iar mezina Diana Ciucă (19) e gata pentru un tatuaj special.

Turneul preolimpic de handbal a fost amânat. IHF a anunțat în iunie o posibilă disputare, dar nimic nu e stabilit încă. În funcție de cum se va rezolva pandemia de coronavirus, jucătoarele vor afla când se vor întoarce pe teren. Până atunci, cei trei portari ai lotului feminin au răspuns la o serie de întrebări care nu au neapărat legătură cu handbalul.

Cu ce personalitate ar ieși la o cafea, la ce concert și-ar dori să meargă și cine cântă cel mai bine dintre cei trei portari ai naționalei feminine de handbal a României?

Fernando Torres și Brad Pitt

  • „Cu Fernando Torres aș ieși la o cafea. A stat în Japonia, când am fost la Mondial, la același hotel cu noi, dar când am vrut să fac poză cu el, a plecat", a mărturisit Iulia Dumanska, portarul de la SCM Rm. Vâlcea.
  • „Eu aș ieși la o cafea cu un actor, să zicem cu Brad Pitt", adaugă Denisa Dedu, goalkeeperul de la CSM București. "Eu aș vrea să merg la un concert Beyonce sau Jennifer Lopez" , spune și Diana Ciucă, cea care, la 19 ani, a debutat în naționala de senioare a României.
  • „Eu aș vrea să îi ascult live pe cei de la Scorpions", declară Iulia Dumanska, care se declară fan muzică rock.

Trimisă la show-uri de talente

Pe lângă calitățile de portar de handbal, Iulia Dumanska are și o voce de invidiat. Colegele sale i-au promis că o vor înscrie la un concurs de talente. „Mie îmi pace să cânt, în ucraineană îmi iese cel mai bine. E o melodie tradițională despre iubire pe care o cânt cu mare plăcere", spune Iulia.

Denisa Dedu este responsabilă cu buna dispoziție în grupul portarilor de la națională. Handbalista a povestit una dintre întâmplările amuzante petrecute pe când era la lotul de tineret. 

„Eram la Campionatul Mondial de tineret din Muntenegru, acum câțiva ani. Eram cazate lângă mare, dar aveam și piscină la hotel. Tentația era mare să ne bălăcim, dar antrenorii ne-au interzis, pentru că aveam meciuri. Am zis să facem totuși o «prostioară» si, într-o seară, după cină, ne-am dus toate și ne-am aruncat în piscină. Am dat nas în nas cu antrenorii. Îmi amintesc că imediat am tulit-o în cameră. S-au amuzat și antrenorii, dar ne-au și mustrat puțin", a povestit Denisa Dedu.

Tatuaj cu cercurile olimpice

Deși turneul preolimpic a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, handbalistele visează la turneul de la Tokyo. Diana Ciucă știe cum ar sărbători câștigarea titlului olimpic.

„Dacă aș lua aurul, mi-aș tatua cercurile olimpice, dar numai pentru medalia de aur", spune Diana, care a debutat în acest sezon și în Liga Campionilor cu echipa sa de club.

Citește și alte știri din handbal:

Cristian Gațu, internat de urgență în spital! Fostul mare handbalist a făcut atac cerebral

Rebeca Necula, de „pe val” în Liga Florilor, la izolare: „Sper să nu fie înghețat anul școlar”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează