SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGEDIE ÎN SPORT

Întîmplări cutremurătoare povestite de actuali și foști jucători ai echipei din Tîrgoviște: ”Microbuzul vieții”

Articol de , - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Microbuzul vieții. Așa numiseră jucătorii mașina cu care făceau deplasările la meciurile de handbal. Și nu era o ironie.

Vestea se răspîndește cu repeziciune, chiar dacă e miezul nopții. Mai întîi una falsă, cum că handbaliștii de la Dunărea Călărași ar fi cei implicați într-un accident grav.

În cele din urmă se află că e vorba, de fapt, de CSU Tîrgoviște. Tot o echipă de handbal, dar una mai mică, din liga a doua. Una formată din jucători tineri, în marea lor majoritate studenți.

"Nu-mi vine să cred! Unul dintre prietenii mei, Daniel Manda, este unul dintre cei morți. Sînt șocat. Odihnește-te în pace, prietene, a fost o onoare să te cunosc!" e primul mesaj pe pagina de facebook a pivotului împrumutat de Tîrgoviște de la CSM Ploiești.

Același prieten povestește un episod tulburător. Nu vrea însă să-i apară numele. "Nu vreau să mă dau eu acum rotund după un astfel de eveniment tragic". Are lacrimi în ochi și vocea tremurîndă.

"Am jucat și eu la Tîrgoviște, mulți dintre coechipieri mi-au fost colegi. Profu', Aurel Iancu, m-a antrenat. Încă nu realizez tragedia. Dar știți cum îi spuneam noi microbuzului acesta, în care au murit cei trei băieți? «Microbuzul vieții»! Și nu era la mișto. Știți de ce? Pentru că șoferul mergea mereu regulamentar, nu depășea 60-70 de kilometri. Ne spuneam noi, băieții, că niciodată nu are ce să ni se întîmple! Doamne, uite ce ironie, a fost microbuzul morții! Și cînd te gîndești că era parcat, nici nu mergea", încheie fostul jucător al echipei din Tîrgoviște!

Ultima poză, pe drum!

Tot pe pagina de facebook a lui Daniel Manda, acesta a postat o fotografie, în drumul spre Bucov. Alături de colegul său, Adrian Biolan și de Pluto, celebrul cățeluș de pluș. Au făcut glume pe seama drumului extrem de lung, iar fetele din echipa de handbal, de la CSU Tîrgoviște, care făceau deplasarea cu același microbuz, au glumit și ele cu băieții.

"Ăla e locul meu, în spate, ai grijă să nu lași mizerie pe acolo!" "Acum sînt locurile noastre, facem ce vrem!", i-a răspuns Adrian.

Peste doar cîteva ore, colegii și prietenii le scriau mesaje de condoleanțe. :(( "Condoleanțe! Manda acum este unul dintre îngeri".

O lumînare pentru prieteni

Daniel Manda, 25 de ani, Robert Bucă, 19 ani, și Daniel Bîrloagă, 20 de ani, sînt cei trei handbaliști care și-au pierdut viața în accidentul din județul Buzău. Ieri, colegii și prietenii au făcut un adevărat loc de pelerinaj în campusul din Tîrgoviște în care locuiau cei trei. Au pus pozele celor trei, au aprins lumînări, au adus flori și s-au rugat în memoria foștilor handbaliști.

Mesaje care s-au adeverit

Incredibil, dar cu doar o zi înainte de accident, Florin Chiperi, unul dintre răniții accidentului, a postat pe facebook cîteva mesaje, alături de o poză în care apărea împreună cu colegul său, Adrian Ionescu. Cum poza nu era foarte bună calitativ, Chiperi a glumit. "Avem turbulențe cu aeronava!" sau "Ne-am dat dracu'! O să murim, îmi e milă de noi!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează