SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

”Invitați” în sferturi » Norvegia, echipă care a fost invitată să participe la Mondialul din Franța, s-a calificat aseară între primele opt echipe ale lumii

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 00:00

Norvegia a ratat calificarea la Mondialul din Franța, eliminată de Slovenia, dar a primit un wild-card din partea Federației Internaționale de Handbal, în detrimentul Australiei!

Nordicii au profitat din plin de invitație. În faza grupelor au pierdut doar în fața Franței, 28-31, dar au trecut de Polonia, Brazilia, Japonia și Rusia. De pe locul 2 în grupă, Norvegia a întâlnit aseară Macedonia, în sferturile de finală.

Doar în prima repriză meciul a fost unul echilibrat. În partea a doua, Norvegia s-a desprins și la 11 goluri diferență și a câștigat cu 34-24. Așteaptă acum duelul de azi dintre Danemarca și Ungaria, dar mai mult ca sigur că va fi derbyul Nordului contra campioanei olimpice.

Franța mărșăluiește

Și naționala gazdă a acces fără mari emoții în "sferturi". Veteranii Omeyer, Karabatic, Guigou, Narcisse au fost pistoanele echipei pregătite de Didier Dinart. 28.000 de spectatori au umplut sala "construită" în incinta stadionului "Pierre-Mauroy" din Lille. Tot "Hexagonul" visează la titlul cu numărul 6!

Belarus a bătut Ungaria

Adversara României în grupa pentru Euro 2018, Belarus a încheiat meciurile din grupă la Mondialul din Franța cu o mare victorie. Echipa pregătită de Iuri Cevțov a învins cu 27-25 Ungaria și a terminat pe locul 3 în grupa C. Bielorușii au scăpat astfel de înfruntarea cu Danemarca, în "optimi", urmând să întâlnească Suedia. Portarul Saldațenka a fost cel mai bun jucător al meciului, bielorusul adunând 17 intervenții pe parcursul jocului, cu un procentaj de 40%! Polonia, cealaltă adversară a României din preliminariile Euro 2018, va juca doar pentru locul 17 la Mondiale. Polonezii au trecut ieri cu 28-26 de Tunisia și vor juca ultimul meci împotriva învingătoarei din meciul Argentina-Arabia Saudită, care are loc azi.

Programul "optimilor"

  • Norvegia-Macedonia 34-24
  • Franța-Islanda 31-25
  • aseară Brazilia-Spania
  • aseară Rusia-Slovenia
  • 17:00 Belarus-Suedia
  • 17:00 Ungaria-Danemarca (Dolce3)
  • 19:00 Germania-Qatar (Dolce3)
  • 21:45 Croația-Egipt (Dolce3)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
yoli
yoli  •  22 Ianuarie 2017, 20:11

Care derbi al nordului???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează