SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL / GERMANIA-POLONIA 29-26

Invitaţii cîştigă » Germania şi-a luat revanşa la Mondiale în faţa Poloniei, formaţie care o eliminase iniţial în play-off

Articol de - Publicat sambata, 17 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 16 ianuarie 2015 20:57

Polonia a eliminat Germania în play-off-ul pentru Mondiale, dar nemţii au primit un wild-card din partea IHF şi i-au bătut pe leşi, 29-26, aseară, în meciul de debut din Qatar

Polonia a lăsat acasă Germania, eliminîndu-i pe nemţi în preliminariile Mondialului din 2015. Federaţia Internaţională de Handbal nu a vrut însă să-i lase pe nemţi pe dinafară. Au făcut tot posibilul să-i aducă la turneul final. Şi au găsit cum! Fără nici o explicaţie, i-au anunţat pe australieni că nu mai sînt calificaţi la Mondiale, şi a oferit un wild-card chiar Germaniei! Lumea handbalului a protestat, nu însă şi antrenorul Poloniei, neamţul Michael Biegler, care a declarat că e de acord cu decizia, "pentru frumuseţea competiţiei".

Aseară nu se ştie dacă îşi mai păstra decizia. Heinevetter, Gensheimer şi ceilalţi jucători germani nu au uitat de umilinţa suportată în luna iunie, anul trecut. Au jucat cu multă ambiţie şi determinare pentru a-şi lua revanşa. Şi au reuşit.  Germania a condus de la un capăt la altul, dar după 18-13 la pauză a tremurat în partea a doua. Polonia a egalat la 20, dar a obosit parcă tot încercînd să egaleze. De la 25-25 în minutul 53, Lijewski şi compania au cedat teren. Heinevetter a închis poarta, iar Germania a punctat mai ales cu pivotul, detaşîndu-se decisiv la 28-25. Invitaţii au cîştigat şi ar putea să facă multe victime în Qatar. Germania ar putea fi un fel de Danemarca, la Europeanul de fotbal din 1992, atunci cînd invitaţi de pe plajă, în locul Serbiei, nordicii au cîştigat titlul continental.

Rezultate ziua a doua, CM: grupa A - Qatar-Brazilia 28-23, Spania-Belarus 38-33, Slovenia-Chile 36-23; grupa B - Macedonia-Tunisia 33-25, Bosnia-Iran 30-25, Croaţia-Austria 32-30; grupa C - Egipt-Algeria 34-20; grupa D - Rusia-Arabia Saudită 27-17, Polonia-Germania 26-29.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  17 Ianuarie 2015, 09:15

Marea surpriza a primei zile este egalul reusit de Argentina in fata Danemarcei, una dintre principalele favorite, echipa care n-a ratat semifinalele in ultimele 4 editii si a jucat finala in ultimele 2. Si dificultatea cu care Franta s-a impus in fata Cehiei mi se pare o surpriza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close