SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR, ÎN DIRECT PE DIGI ȘI PE DOLCE, LIVETEXT PE GSP.RO

Iulia Curea prefațează duelurile pe care CSM București le va avea în Final Four: "Suntem gata de două finale!”

Iulia Curea, prima din stânga jos, și colegele sale au pozat cu
Iulia Curea, prima din stânga jos, și colegele sale au pozat cu "tricolorul" după ce s-au calificat în Final Four // FOTO Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2016 00:00

Iulia Curea a mai jucat cu trofeul pe masă cu Oltchim, în 2010. Acum, în actualul format, extrema stânga spune că e gata pentru alte două meciuri decisive.

CSM București e calificată în premieră în Final Four-ul Ligii Campionilor, fiind o echipă nouă în handbalul european. Campioana României are însă în componență multe jucătoare care au jucat semifinale, finale în Liga Campionilor. Ba și unele care au câștigat trofeul, cazul Cristinei Vărzaru și al Ekaterinei Vetkova.

Iulia Curea face parte din grupul handbalistelor care au jucat o finală. Extrema stânga a făcut-o în 2010, cu Oltchim, pierzând atunci trofeul în favoarea celor de la Gyor. "Momentele acelea nu am cum să le uit. Au fost ceva de vis, o premieră. Acum, mi-aș dori enorm să le retrăiesc la Budapesta", spune Iulia.

"Nu va mai fi ca în grupe"

Iulia Curea spune că e gata să joace două finale la Budapesta. "Și meciul cu Vardar, din semifinale, e practic tot o finală! E meciul de care depinde totul. Ne cunoaștem foarte bine, am mai jucat cu ele. Un lucru e sigur, ne-au bătut de două ori în grupă, dar acum nu va mai fi la fel", a declarat Curea.

Iulia spune că în partidele din grupă Vardar le-a bătut mai ales pe contraatac și faza a doua. "Am greșit mult și le-am dat posibilitatea să ne alerge. Mai ales în meciul de la București. Acum cred că se va schimba totul. Ne apărăm mai bine, echipa joacă mult mai bine. Plus că va fi motivația, dăruirea. Am un sentiment că ne vom califica în finală", spune Iulia Curea.

Ședința din vestiar

Jucătoarea CSM-ului crede că jocul echipei s-a schimbat mult în bine încă înainte de partidele cu Rostov Don, din "sferturile" Ligii. "Am avut o ședință între noi în vestiar în care ne-am spus tot ce aveam pe suflet. Am încercat să ne motivăm, să vedem ce trebuie să facem ca să ne ajutăm una pe alta, să fim o echipă. Și cred că au fost discuții constructive", a dezvăluit Iulia.

Ajunsă la 34 de ani, Curea are un singur gând. "Ce mi-aș putea dori mai mult decât să câştig o Ligă a Campionilor. Știu, sunt șanse mici, nu mulți ne dau speranţe, dar parcă până acum credea cineva că vom ajunge în Final Four?", a încheiat extrema dreapta.

Curea: "Noi am câștigat cu spiritul de luptă!"

- Iulia, sunteți gata de Final Four?
- Eu așa zic. Ne-am pregătit, ne-am antrenat, am vizionat ore întregi cu jocurile celor de la Vardar. Suntem gata de luptă!

- Vardar e favorită, așa spun specialiştii?
- Nu ştiu, lasă să ne ia ele de sus. Să se gândească la meciurile din grupă, că ne-au bătut de două ori! Și acum să le batem noi.

- Jocul vostru s-a schimbat în bine în ultimul timp. Ce s-a întâmplat?
- Nu s-a întâmplat nimic. Am câștigat în atitudine, cu spiritul de luptă. Abia de la meciurile cu Rostov, zic eu, am arătat că ne dorim ceva cu adevărat.

- Care e obiectivul vostru la Budapesta?
- Să jucăm! Mergem la totul ori nimic. Nu există cale de mijloc. Vrem să jucăm finala, să câştigăm, acum să vedem ce putem.

CSM a ajuns ieri la Budapesta

Campioana României a plecat ieri, la prânz, cu o cursă de linie, la Budapesta. Bucureștencele au avut aseară un prim antrenament în sala "Laszlo Papp" care va găzdui Final-Four-ul. Azi va fi o întâlnire cu reprezentanții mass-media și un nou antrenament.

Toate cele 18 jucătoare din lot au făcut deplasarea în capitala Ungariei, dar numai 16 vor fi trecute pe foaia oficială de joc. Antrenorul Kim Rasmussen le va nominaliza pe cele două care nu vor evolua înainte de joc.

21-22la Skopje și 25-30 la București au fost scorurile întâlnirilor CSM București- Vardar Skopje în faza grupelor principale din Ligă

10goluri a reușit Iulia Curea în actuala ediție a Ligii Campionilor. Ea are 7 participări în Liga Campionilor, 6 cu Oltchim și una cu CSM București

Program Final Four Budapesta

Sâmbătă, 7 mai
16:15    Gyor- Buducnost Podgorica
18:45    CSM București-Vardar Skopje

Duminică, 8 mai
16:15    finala mică
18:45    finala

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close