SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

KADETTEN - DINAMO 28-28 // Cu emoții! Dinamoviștii obțin un prim punct în Liga Campionilor

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2019 23:01

Dinamo a debutat cu o remiză în noul sezon al Ligii Campionilor, scor 28-28 (15-14), în Elveția, contra celor de la Kadetten Schaffhausen.

Campioana României a avut șansa victoriei, dar a rămas până la urmă cu o remiză care pică bine la debutul în actuala ediție a Ligii. 

Primul meci al lui Dinamo în grupa D a Ligii Campionilor, în deplasare la elvețienii de la Kadetten Schaffhausen, a stat pe muchie din primele clipe până la ultimul fluier al arbitrilor germani Baumgart și Wild. O continuă cursă cu depășiri, metri parcurși roată la roată și momente în care s-au aflat în față. Gazdele au început mai bine, 3-1 în minutul 4, dar jucătorii lui Constantin Ștefan au revenit și au egalat la 4 datorită inspirației lui Gavriloaia și Bannour. 

Chiar au trecut în față bucureștenii, după ce Kuduz a preluat inițiativa pe linia de 9 metri, pătrunzând în forță și lovind decisiv în poarta adversă. Gazdele au replicat prin aruncările puternice ale lui Sesum și aparițiile inspirate ale lui Luka Maros. Au avut dinamoviștii două goluri în față, însă mereu s-a restabilit echilibrul. Când mai erau 5 secunde din prima repriză, alb-roșiii au luat time-out în care Alouini a explicat o schemă, iar căpitanul Savenco a avertizat că nu trebuie pierdutp mingea. Schema a ieșit, finalizată spectaculos de Bannour, și prima parte s-a încheiat cu 15-14 pentru Dinamo.

Final de foc

La reluare, a continuat jocul urmăririlor succesive. A început să iasă la rampă Mousavi, unul dintre puternicii apărători ai lui Dinamo, dar și un pivot de stâncă atunci când își face loc în atac. Animați și de intervențiile magice ale lui Heidaridad, atât în prima jumătate, cât și în a doua, bucureștenii au rămas în apropierea gazdelor. 

Goalkeeperul dinamovist a reușit chiar și un gol din poartă în poartă și nu o dată campionii României au înscris în poarta adversă rămasă goală. Chiar pe final, minutul 57, au fost două asemenea reușite la rând, Mousavi și Savenco. Bannour a egalat la 28, același Savenco a avut golul victoriei în braț, scăpat pe contraatac, dar a trimis în portar. După ce Alouini a primit roșu direct pentru o intervenție imprudentă, Dinamo a ținut cu dinții de o remiză prețioasă în debutul din grupa D.

KADETTEN 28 (14) 
Sesum 6, L. Maros 6, Kuttel 4, Frimmel 3, Csaszar 3, Ben Romdhane 2, Herburger 2, Schopper 1, Beljanski 1
Antrenor: Werner Bosch 

DINAMO 28 (15) 
Kuduz 6, Bannour 5, Mousavi 4, Alouini 3, Gavriloaia 3, Mamdouh 2, Savenco 1, Asoltanei 1, Negru 1, Vujici 1, Heidarirad 1.
Antrenor: Constantin Ștefan

Pentru Dinamo urmează meciul cu suedezii de la IFK Kristianstad, de pe teren propriu, programat miercuri, 18 septembrie, de la ora 18:00.

Până atunci însă, „câinii” reeditează în campionat finala sezonului trecut din Liga Națională, cu HC Dobrogea Sud Constanța, duminică, de la ora 15:30, în Sala Dinamo.

CLASAMENT GRUPA D

KADETTEN - DINAMO 28-28 // Cu emoții! Dinamoviștii obțin un prim punct în Liga Campionilor

VEZI ȘI:

Derapaj rasist grotesc al suporterilor din Zalău » CNCD a reacționat: „E inacceptabil”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
446194735563038
Cony Nick  •  13 Septembrie 2019, 17:07

Dinamo are antrenor slab, trebuia sa câstige la pas în Schaffhausen...pacat de galerie...

param0unt
param0unt  •  13 Septembrie 2019, 10:32
Postat de Razvan Marcel pe 13 Septembrie 2019, 09:13

Arbitri slabi, au fost ajutati gazdele. E bun si un punct cu arbitri impotriva

Nu slabi. Doar ticăloși....

redbuldog
redbuldog  •  13 Septembrie 2019, 10:07
Postat de Razvan Marcel pe 13 Septembrie 2019, 09:13

Arbitri slabi, au fost ajutati gazdele. E bun si un punct cu arbitri impotriva

Dah arbitri au fost al 8-9 lea jucator pt.gazde,totusi si ai nostri Alouini si Sevcenco,i-au ajutat prin ratarile incredibile de pe final de meci..!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează