SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANTRENOR

Karl Erik Bøhn, unul dintre cei mai mari antrenori din handbal, a pierdut lupta cu leucemia

Radu Voina și Karl Erik Bøhn, într-un duel Oltchim-Gyor
Radu Voina și Karl Erik Bøhn, într-un duel Oltchim-Gyor

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 februarie 2014 12:35

Karl Erik Bøhn, unul dintre cei mai buni antrenori de handbal din lume, a murit astăzi, la vîrsta de 49 de ani, după ce a suferit de leucemie.

Bøhn a jucat între 1986 şi 1993 pentru naţionala Norvegiei, a antrenat-o pe Larvik între 2005 şi 2011, echipa cu care a cîştigat tot ce se putea în ţara lui natală, şi pe Győr, în 2012. În 2012 a jucat finala Ligii Campionilor, cu Gyor, şi a cîştigat cu Ungaria şi bronzul la Europenele din acelaşi an.

În decembrie 2012, Bohn a aflat că suferă de leucemie. După şedinţele de chimioterapie, starea sănătăţii sale nu s-a ameliorat. Bohn a declarat în presa norvegiană că doctorii îi spuseseră iniţial că va fi supus unui transplant de măduvă osoasă. A fost nunţaat apoi că va trebui să repete şedinţele de chimioterapie, urmînd a fi iar internat în spitalul din Tonsberg.

După un transplant de măduvă reuşit, din partea surorii sale, Bohn a aflat teribila veste că boala s-ar fi întors în organismul său. În decembrie 2013, a spus că speră ca "acesta să nu fie ultimul meu Crăciun", însă astăzi a pierdut lupta cu leucemia.

A avut o relaţie cu o jucătoare
Fostul tehnician de la Larvik a fost cuplat de patru ani cu cel mai bun pivot din lume, Heidi Loke. Cu doar cîteva zile înainte de începerea Campionatului European din 2012, micuţa blondă i-a "dat papucii", fără alte explicaţii. "A iubit-o foarte mult. A fost răvăşit şi a suferit foarte mult după despărţire", au explicat ziariştii maghiari.

Bohn îşi părăsise familia pe cînd antrena la Larvik, tocmai pentru a fi cu Loke. Şi Heidi era căsătorită, avea şi un copil, dar nu a contat! Pentru a fi împreună, după ce Loke a semnat cu campioana Ungariei, Gyor, Bohn a acceptat şi el oferta "naţionalei" maghiare.

Locuiau împreună la Gyor, localitate a cărei echipă Bohn a pregătit-o sezonul trecut, eliminînd Oltchimul în semifinale, şi pierzînd apoi finala cu Buducnost.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
un_ardelean
un_ardelean  •  02 Februarie 2014, 21:49

Sa-i fie tarana usoara! A fost un om deosebit!

alexs_steaua
alexs_steaua  •  02 Februarie 2014, 16:01

RIP.

dash.berlin
dash.berlin  •  02 Februarie 2014, 14:24

RIP !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează