SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

EXCLUSIV „Fanii ne trimit o energie pozitivă întotdeauna” » Dinamoviștii au planuri mari în sezonul viitor: „Vrem și mai mult în Champions League”

Dinamo , Foto: sport pictures
Dinamo , Foto: sport pictures

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2022 14:12 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 14:51

Khalifa Ghedbane, 25 de ani, „îngerul păzitor” algerian din poarta lui Dinamo, țintește chiar Final Four-ul celei mai tari competiții europene, pe lângă deja clasicul event. Africanul se prezintă fanilor săi înfocați.

Khalifa Ghedbane, 25 de ani, este unul dintre artizanii eventului din acest sezon al lui Dinamo București. Sosit vara trecută în Ștefan cel Mare, portarul algerian a avut o contribuție majoră la realizarea eventului. 

Cel puțin în finala Cupei României, cu rivala Steaua București, Khalifa a avut câteva parade uimitoare, în mare parte trofeul i se datorează. De asemenea, Ghedbane a ieșit în evidență în succesul impresionant de la Porto, din Champions League. 

Este o concurență uriașă între buturile dinamoviștilor, dar și un privilegiu pentru alb-roșii, având în vedere că-l mai au și pe iranianul Saeid Heidarirad. În multe situații, amândoi "supereroi" pentru suflarea dinamovistă.

- Khalifa, ce-și mai propune Dinamo după ce-a monopolizat competiția internă? 
- Ai văzut tu om sau sportiv să se sature de câștigat trofee?! Dinamo vrea să câștige viitorul campionat intern, Cupa României și să fim și mai buni în Champions League. Să ajungem în runda secundă, de ce nu Final Four... Avem toate ingredientele să producem rezultate mari sezonul viitor.

„Fanii ne trimit o energie pozitivă întotdeauna” » Dinamoviștii au planuri mari în sezonul viitor: „Vrem și mai mult în Champions League”
Khalifa Ghedbane, aici în partida cu Barcelona din Champions League, este impunător în poarta „buldogilor”// FOTO- Raed Krishan

- Cum se resimte atmosfera în handbalul românesc? 
- Foarte, foarte bine. Oamenii de aici, mai exact suporterii lui Dinamo, iubesc acest sport, iar clubul nostru nu este doar respectat, ci și foarte iubit. Ceea ce mă impresionează mereu este că fanii „câinilor” ne trimit o energie pozitivă întotdeauna, indiferent că noi câștigăm un meci sau îl pierdem, bine, această situație e mai puțin întâlnită, dar ei sunt foarte mândri de noi. Știu să împingă echipă și să scoată tot ceea ce este mai bun din noi.

19 anieste vârsta la care Ghedbane a debutat în naționala Algeriei

- Păi, probabil, sunt și-așa foarte supărați cu rezultatele de la fotbal, voi, cu handbalul, ce-i faceți mândri. 
- Sper ca și la fotbal să se revină pe drumul cel bun, am înțeles că a fost un nume puternic în România, cu rezultate mari în Europa. Știu că echipa de fotbal are probleme, sunt sigur că alături de suporteri, cu devotament și cu tărie de caracter, vor trece peste etapa neagră de acum.

Sepsi a oficializat transferul fotbalistului de la CFR Cluj: „Contract pe 3 ani”
TRANSFER
Sepsi a oficializat transferul fotbalistului de la CFR Cluj: „Contract pe 3 ani”

Khalifa Ghedbane: „Viața noastră e sigură aici”

- Ți-e teamă de ceva în România? 
- Nuuu. La ce te referi? Pe plan sportiv? Nu, deloc.

- Mă refer și la situația cu războiul din Ucraina. 
- Hmmm, este urât. Indiferent de țara unde este un conflict, nu are cum să fie bine în lume, mai ales când știi că mor oameni nevinovați. Dar eu, familia mea, ne simțit foarte confortabil aici, iar viața noastră este în siguranță. Indiferent unde în București sau în România, poți merge unde vrei, când vrei. Cred că acesta este un atu pentru România, o mare bilă albă, este o țară sigură.

Motivul incredibil pentru care Omrani a ratat șansa de a fi coleg cu Mahrez! » De ce nu a putut ajunge în cantonament
CONVOCARE
Motivul incredibil pentru care Omrani a ratat șansa de a fi coleg cu Mahrez! » De ce nu a putut ajunge în cantonament

Khalifa Ghedbane: „Aș fi fost un chef talentat”

- Ce crezi că ai fost dacă nu făceai handbal? 
- Meserie? (râde) Cred că aș fi fost un chef talentat, un bucătar foarte bun.

4 formațiia adunat Khalifa în cariera sa: Petroliers (Algeria, 2015-2018), Vardar Skopje (Macedonia de Nord, 2018-2020), Abanca Ademar Leon (Spania, 2020-2021) și Dinamo (din 2021)

- Și dacă ai schimba locul pentru o zi cu cineva, ce-ai vrea să faci? 
- Dacă nu aș fi antrenor cu portarii, cu siguranță chef. Așa cum ți-am zis, sunt un bun bucătar.

- Știi să prepari ceva românește? 
- (râde) Mai degrabă, să mănânc. Îmi plac ciorba de burtă și papanașii de la voi. Poate, cândva, o să iau rețetele și o să încerc să prepar și eu.

2019este anul în care algerianul a câștigat EHF Champions League cu Vardar, tot atunci câștigând și SEHA Cup, competiție la care a participat și Steaua București

- Ce te motivează atât în handbal, cât și în viața de zi cu zi? 
- Să câștig trofee, să dedic timp cât mai mult familiei, să descopăr lumea prin ochii băiețelului meu, Nacer.

„Fanii ne trimit o energie pozitivă întotdeauna” » Dinamoviștii au planuri mari în sezonul viitor: „Vrem și mai mult în Champions League”
Algerianul este un mare iubitor al patrupedelor

Am înțeles că se construiește o nouă arenă în Ștefan cel Mare, a lui Dinamo, va fi în avantajul tuturor sporturilor, fiindcă va fi ceva modern, atractiv. Noi ne simțim puternici acasă, în sala noastră, presiunea este mai mare pe adversari. 

- Khalifa Ghedbane, portar Dinamo

VIDEO. Clipe de panică la derby-ul Steaua - Dinamo » Arbitrul partidei a avut nevoie de intervenția urgentă a medicilor

Citește și:

Replică acidă pentru Cristina Neagu: „Dă antrenori afară, se enervează când nu se dau adversarii la o parte. Nu, nu e Gigi Becali”

Irobiso le dă speranțe fanilor, înainte de barajul cu U Cluj: „Nu e nimic pierdut, nu e imposibil să marcăm trei goluri”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează