SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEMITERE

Kim Rasmussen a fost demis de la naționala Ungariei! Meciul cu România de la Mondial i-a fost fatal

Articol de - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 20:10

Danezul Kim Rasmussen (47 de ani) a fost demis de la naționala Ungariei. Antrenorii de la Gyor și FTC Budapesta vor sta pe banca echipei care a terminat pe locul 14 ultimul Campionat Mondial.

La doar o zi după ce suedezul Tomas Ryde a plecat de la cârma naționalei feminine a României, federația maghiară a anunțat și ea că l-a înlocuit pe danezul Kim Rasmussen.  

Fostul tehnician de la CSM București, cel cu care „tigroaicele” au câștigat Liga Campionilor în 2016, a preluat în același an reprezentativa Ungariei. Nu a reușit însă niciun rezultat notabil.  

Locul 15 la Mondialul din 2017 și poziția a 14-a la cel din 2019, locul 12 la Euro 2016 și 7 la Euro 2018 sunt rezultatele obținute de tehnicianul nordic la cârma primei reprezentative maghiare.  

Suspendat de IHF 

Rasmussen a fost schimbat însă de federația maghiară după ce a fost suspendat de Federația Internațională de Handbal pentru declarațiile făcute la Mondialul din Japonia la finalul meciului cu România. Ungaria a pierdut atunci în ultima secundă partida și calificarea în Main Round.  

Rasmussen obținuse rezultate mult mai bune pe banca tehnică a Poloniei, echipă cu care în 2013, la Campionatul Mondial, a ajuns până în semifinale. 

Mai mult ca sigur, în locul lui Kim Rasmussen, federația de la Budapesta va numi doi selecționeri. E vorba de antrenorii principalelor echipe din Ungaria, Gyor și Ferencvaros Budapesta: Gábor Danyi, respectiv Gábor Elek.  

Ungaria va juca în luna martie turneul de calificare la Jocurile Olimpice pe teren propriu. La Budapesta, maghiarele vor întâlni Serbia, Rusia și China.  

Bilanțul Ungariei cu Kim Rasmussen pe bancă 

  • 11 victorii
  • 1 egal
  • 13 înfrângeri
  • golaveraj 659-632 

Vezi și:

Aurelian Roșca, favoritul lui Alexandru Dedu pentru a fi noul selecționer al României! E singurul care îndeplinește cerințele FRH

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
blackseacoast
blackseacoast  •  08 Ianuarie 2020, 16:57

Rasmussen..?! E un vin excelent,de colectie,care nu e pentru oricine.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  08 Ianuarie 2020, 13:42

Tadici-Pera niciodată!. Domnule Ursescu așa cum am mai pus la noi nu se poate chiar tot ce vrea GSP

Vezi toate comentariile (2)
Comentează