SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Lăsaţi în voia sorţii » Consiliul de Administrație al FRH a adoptat o lege împotriva jucătoarelor

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 00:00

Consiliul de Administrație al FRH a adoptat o hotărâre incredibilă, luând partea cluburilor în dezavantajul sportivilor

În febra evenimentelor care au cuprins în ultimul timp handbalul românesc, meciurile cu Norvegia din preliminariile CE 2016, dar mai ales turneul preolimpic de la Aarhus, în care echipa feminină a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a trecut neobservată o hotărâre incredibilă luată în ședința ultimului Consiliu de Administrație, din data de 9 martie, anul acesta.

Apărătorii cluburilor

Astfel, membrii Consiliului au votat ca, de acum încolo, un club care nu-și plătește sportivii să aibă transferurile blocate doar pentru două sezoane. Începând din al treilea, după ce-și ispășește pedeapsa, clubul respectiv va putea din nou transfera!
În tot acest timp, jucătoarele pot să-și caute dreptatea doar în civil, dând structurile sportive în judecată!

Au mai încercat acum un an

Măsura luată acum de FRH a fost încercată și acum exact un an, tot la Cluj, în timpul Trofeului Carpați. Atunci însă membrii Consiliului de Administrație au votat împotrivă, și propunerea nu a trecut! La vremea respectivă, s-a zvonit că președintele FRH, Alexandru Dedu, ar fi fost unul dintre cei doi membri care au votat pentru, dar, de fapt, șeful FRH s-a abținut. Pentru votaseră atunci doar Gheorghe Tadici, antrenorul de la HC Zalău, și Flavius Sâsâeac, președintele de la Potaissa Turda.

"Cu mantă" pentru Cluj!

U Alexandrion Cluj, echipa de primă ligă, are transferurile blocate de aproape trei sezoane. Fosta vicecampioană a României a rămas cu mari restanțe la jucătoare din timpul vechii conduceri, pe când formația se numea U Jolidon Cluj. Mai multe handbaliste clujene au făcut memorii, au fost declarate libere de contract, iar echipa a primit interdicția de a mai transfera, conform regulamentului. Acum, hotărârea FRH a fost luată special pentru a ajuta echipa clujeană. Mai mult, s-a anunțat că U Alexandrion va avea din nou drept de transfer din 1 iulie 2016, hotărârea fiind luată și retroactiv!

Au câștigat procesele!

Multe dintre jucătoarele care au îmbrăcat tricoul alb-negru al Universitații Cluj, care acum se luptă pentru drepturilor lor salariale, au îmbrăcat și "tricoul" echipei naționale, la diferite niveluri, de la junioare la senioare. Mihaela Tivadar, Alina Țurcaș, Viorica Șuba, Viktoria Petroczi, Clara Vădineanu, Adriana Holhoș Stoian, Nicoleta Dincă au sau au avut de primit sume restante. Vădineanu și Dincă au acționat clubul în judecată. Au câştigat procesul și echipa a trebuit să le plătească pentru că li s-a pus poprire pe conturi! Alte procese sunt pe rol încă.

De pe site nu se înțe lege nimic!

Cum a arătat decizia "ridicăriii dreptului de a transfera" pe site-ul FRH:

"Se supune la vot ca hotarârea referitoare la ridicarea interdicției de a transfera să se aplice și celor care se află într-o atare situație în momentul de față (începând cu 01.07.’16). (Se aprobă cu 12 voturi pentru și 2 abțineri)"

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează