SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Laurenţiu Toma, despre Liga Campionilor: "Este o grupă accesibilă!"

Laurentiu Toma
Laurentiu Toma

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 28 iunie 2011 13:52

Constănţenii sînt mulţumiţi de felul în care este alcătuită grupa de Liga Campionilor din care fac parte. Marţi, la Viena, ei au fost repartizaţi alături de HSV Hamburg, Cimos Koper, St. Petersburg şi Orlen Wisla Plock.

"Este o grupă accesibilă fără îndoială. Hamburg este cea mai tare echipă, dar celelalte sînt egale ca valoare. Important este să trecem de grupe, va conta însă şi locul ocupat pentru că acesta ne asigura un adversar mai facil în următoarea fază. Ştim cum joacă toate echipele", a spus extrema stînga, Laurenţiu Toma. Primele patru echipe se vor califica în optimi de finală.

"Am picat aşa cum ne-am dorit, mai puţin cu echipa din Polonia. În afară de Hamburg, care probabil va cîştiga toate partidele, cu celelalte echipe ne batem de la egal la egal. Va fi mare luptă pentru locurile doi şi trei. Dacă vom cîştiga toate meciurile de pe teren propriu cu echipele cu care ne batem pentru aceste locuri şi vom obţine şi un succes în deplasare sîntem calificaţi", a spus George Buricea.

Şi antrenorul Ion Crăciun era mulţumit de componenîa grupei."Dumnezeu îţi dă,dar nu-ţi bagă şi în desagă. Avem şanse mari să ajungem mai departe, dar depinde şi de felul în care ne vom pregăti în această vară. Băieţii trebuie să abordeze această grupă cu mult curaj şi sînt convins că vom face o figură frumoasă.

Hamburg se detaşează ca valoare şi ca organizare, iar celelalte echipe sînt sensibil egale.Probabil, din turneul de calificare va urca Metalurg, echipa în care s-a investit mult. Mi-ar fi plăcut să evităm Wisla Plock, unde probabil va juca Vali Ghionea",a spus tehnicianul. HCM nu a anunţat deocamdată unde va juca meciurile de pe teren propriu din Liga Campionilor. "Am vorbit aseră cu oficialii EHF şi ne-au dat un pai de care să ne agăţăm.Am putea juca acasă, dacă am avea o încăpere VIP şi un număr mai mare de scaune pentru spectatori. În august va veni din nou un oficial EHF pentru a inspecta sala din Constanţa, dacă nu vom merge la Buzău, unde am fost bine primiţi. Cât despre grupă, este cea mai uşoară de cînd jucăm noi în Liga Campionilor. După calculele hîrtiei ar trebui să ocupăm poziţia a doua", a spus directorul executiv al HCM, Nurhan Ali.

GRUPA C
HSV Hamburg (GER)
RK Cimos Koper (SLO)
HCM Constanţa (ROU)
St. Petersburg HC (RUS)
Orlen Wisla Plock (POL)
Cîştigătoarea din turneul de calificare – Grupa 3-HC Metalurg (MKD),FH Hafnarfjördur (ISL), Haslum HK (NOR), Maccabi Srugo Rishon Lezion (ISR)


Datele de disputare a meciurilor din prima fază
Prima etapă 1: 28 septembrie – 02 octombrie 2011
Etapa a 2-a: 05 – 09 octombrie 2011
Etapa a 3-a: 12 – 16 octombrie 2011
Etapa a 4-a: 19 – 23 octombrie 2011
Etapa a 5-a: 16 – 20 noiembrie 2011
Etapa a 6-a: 23 – 27 octombrie 2011
Etapa a 7-a: 30octombrie – 04 decembrie 2011
Etapa a 8-a: 08 – 12 februarie 2012
Etapa a 9-a: 15 – 19 februarie 2012
Etapa a 10-a: 22 – 26 februarie 2012

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează