SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-ROSTOV DON, AZI, 18:00, DIGI 1, DOLCE 1

Lecția de rusă » HCM Baia Mare se duelează cu liderul grupei, Rostov Don

Alison Pineau a început excelent la Baia Mare, avînd evoluții apreciate // Foto: sportpictures.eu
Alison Pineau a început excelent la Baia Mare, avînd evoluții apreciate // Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 00:00

HCM Baia Mare are nevoie de victorie pentru a merge cu puncte în grupele principale. Campioana Rusiei a avut un  început fulminant.

Victorie la Ljubljana, dar înfrîngere acasă, cu Larvik, săptămîna trecută, pentru vicecampioana României, care și-a dezamăgit fanii. HCM Baia Mare nu mai are voie la pași greșiți, mai ales pe teren propriu, pentru a spera că va ajunge cu puncte în grupa principală.

Cele două echipe s-au întîlnit în luna august, la Bucharest Trophy, iar rusoaicele au cîștigat cu 29-25. De altfel, Rostov Don e noua senzație a Estului. Întărită în această vară cu Katrine Lunde și Anna Sen de la Györ, Ksenia Makeeva  și Ekaterina Davîdenko  de la Baia Mare, Anna Sedoikina, de la Volgograd, campioana Rusiei a învins Larvikul în Norvegia în prima etapă și apoi la zece goluri pe Krim Ljubljana!

"Rostov Don este o echipă foarte valoroasă, dar sîntem pregătiţi să facem un meci foarte bun. Sper să nu mai repetăm greșelile din meciul cu Larvik", a declarat antrenorul Aurelian Roșca.

Rostov Don s-a calificat în premieră în grupele Ligii Campionilor și are drept obiectiv calificarea în Final Four-ul de la Budapesta.
De altfel, echipa pregătită de danezul Jan Leslie are în lot nu mai puțin de 11 internaționale ruse, cu care băimărencele din lotul României se vor întîlni și la Campionatul Mondial din Danemarca, România și Rusia făcînd parte din aceeași grupă.

Cunoștințe vechi

Rostov Don are în lot patru jucătoare care au evoluat de-a lungul timpului, în România. Golgeterul echipei este extrema Iulia Managarova, care a jucat trei sezoane la Oltchim. Tot la Oltchim a jucat și căpitanul Rostovului, Regina Șimkute, ambele ucrainence renunțînd la naționala țării lor pentru a juca pentru Rusia.

De asemenea, Ksenia Makeeva  și Ekaterina Davîdenko au ajuns la Rostov de la Baia Mare, echipa cu care au cîștigat Cupa și Supercupa României.

CLASAMENT

1. Rostov Don 2 2 0 0 62-46 4p
2. HCM Baia Mare 2 1 0 1 62-58 2p
3. Larvik HK 2 1 0 1 52-56 2p
4. Krim Ljubljana 2 0 0 2 52-68 0p

* Krim Ljubljana-Larvik (sîmbătă, ora 19:00)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează