SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

„Legea Dedu” rămâne în vigoare » Dinamo nu știe pe cine se va baza în viitor!

„Legea Dedu” rămâne în vigoare +49   FOTO
„Legea Dedu” rămâne în vigoare

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 16:50

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a susținut în ședința Consiliului de Administrație că marea majoritate a cluburilor de la masculin sunt total de acord cu măsura de restricționare impusă jucătorilor extracomunitari.

În ședința de azi a Consiliului de Administrație al FRH, la ultimul punct - „Diverse”, s-a discutat și despre regula jucătorilor extracomunitari în România, supranumită „Legea Dedu” . E un fel de a se spune că s-a discutat, pentru că președintele a luat cuvântul și a explicat că ”majoritatea cluburilor din România sunt de acord cu măsura votată la Consiliul de Administrație din luna februarie”.

Dinamo este cel mai lovit club de „Legea Dedu", care dă voie echipelor masculine din Liga Națională să aibă în lot maximum trei jucători extracomunitari. Dinamo are în lot 9 astfel de jucători și nu le poate prelungi acestora contractele atât timp cât federația nu ia o decizie în acest sens!

În condițiile în care Heidarirad, Mousavi, Bannour, Missaoui, Mamdouh, Alouini, Raul Nantes, Zulfici și Vujici nu mai au contract cu Dinamo după 30 mai, de ce și-ar dori ei să mai joace pentru clubul din Ștefan cel Mare?

+45 FOTO

Dinamo poate pierde titlul!

Ar fi astfel o bună oportunitate pentru Potaissa Turda să câștige chiar titlul. Dinamo și Turda sunt despărțite de cinci puncte în clasament. Campioana mai are de jucat patru partide, inclusiv restanța cu Potaissa Turda. Fără cei 9 jucători sau măcar o parte din ei, Dinamo nu e sigură că va mai câștiga niciun meci, chit că ar fi în compania unor echipe mult inferior valoric: HC Buzău, CSM Făgăraș, Știința Bacău și CSM Focșani. 

Nu mai vorbim de dubla cu Paris Saint Germain, din ”optimile” Ligii Campionilor, care nu se știe când și dacă se va mai juca!

Fetele au mai primit un mic ”ajutor”

La feminin, criteriile de transfer sunt altele. Amendamentul cu jucătoarele ”extracomunitare” nu există. S-a votat în schimb, în ședința de ieri, ca jucătoarele aflate la cele șase echipe calificate pentru Jocurile Olimpice (Japonia, Franța, Coreea de Sud, Angola, Brazilia, Olanda) să fie considerate în criterii. Loturile care se vor lua în discuție vor fi cele de la ultimul Campionat Mondial.

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Federația Română de Handbal o ține una și bună: să se joace în luna iunie!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
red77
red77  •  23 Aprilie 2020, 04:32
Postat de Adrian Popescu pe 22 Aprilie 2020, 20:30

@demolarii...Dedu a fost ca jucator ceea ce este Tolontan in jurnalism si cu asta am spus tot. GSP nu poate digera infrangerea de la alegerile pentru conducerea FRH...

Hai lasă ma. Cred ca ești dedu în persoana. Gatu Voina Stânga Penu Samungi etc ce mai sunt dacă tu l vezi pe dedu (nu întâmplător scris cu litera mica) un fel de Dumnezeu pe pământ?

10155483188553498
Cristian Vavure  •  23 Aprilie 2020, 01:46

Vujici are cetatenie croata deci nu intra in discutie. Probabil ca vor ramine Saeid , Alouini si Mousavi ! Poate gasim niste fete care sa se sacrifice si sa obtimem niste cetatenii de pe urma casatoriei ! Ca sa moara dedu de infarct !

creeperno999
creeperno999  •  22 Aprilie 2020, 22:57

Majoritatii ii e frica de dinamo caci e cea mai forta in handbal

Vezi toate comentariile (5)
Comentează