SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA BRĂILA

Liderul de la handbal feminin are un nou obiectiv » Brăila visează la grupele Cupei EHF!

Timea Tătar are experiența grupelor, ea evoluând în Liga Campionilor pe când evolua la Baia Mare // FOTO Facebook Dunărea Brăila Oficial
Timea Tătar are experiența grupelor, ea evoluând în Liga Campionilor pe când evolua la Baia Mare // FOTO Facebook Dunărea Brăila Oficial

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 00:00

Liderul din România, echipa care a învins și campioana Europei, CSM București, are un nou target: grupele Cupei EHF.

Din cele patru echipe din România care au luat startul în Cupa EHF, a doua competiție ca valoare în Europa, una singură a ajuns în turul 3 preliminar, cu șanse la a prinde grupele: Dunărea Brăila.

Celelalte trei, Corona Brașov, HCM Roman și CSM Ploiești, au pierdut toate în turul 2. Federația europeană a schimbat sistemul competițional și din acest sezon se va juca în sistem grupe, la fel ca în Liga Campionilor.

În urna favoritelor

Dunărea Brăila își va afla azi, la Viena, adversarul din turul 3 preliminar, în urma tragerii la sorți de la sediul EHF. Echipa pregătită de Costică Buceschi va fi în prima urnă, cea a favoritelor, dar și în urna a doua au rămas numai echipe puternice, din campionate puternice ale Europei.

Brăila visează să ajungă însă între cele mai bune 12 echipe din turul trei, la care se vor adăuga patru echipe din Liga Campionilor. Cele 16 echipe vor forma apoi patru grupe de câte patru.

Cei mai dificili adversari

La prima vedere, dintre cele 12 formații pe care Brăila le-ar putea întâlni, în primul rând ar fi de evitat BBM Bietigheim, echipa care a eliminat Brașovul în turul 2 și care e lider în Bundesliga, principala favorită la câștigarea campionatului în Germania, dar și unguroaicele de la Erd sau danezele de la Randers.

Sunt mai puține echipe pe care brăilencele și le-ar dori în turul 3. În capul listei ar fi norvegiencele de la Byasen Trondheim, franțuzoaicele de la Nantes, dar și echipa germană VfL Oldenburg.

Cu cine poate pica Brăila?

Adversare grele
BBM Bietigheim (Ger)
Kuban (Rus)
Érd HC (Ung)
Randers HK (Dan)

Adversare medii
Handball Club Lada (Rus)
Nykøbing Falster (Dan)
Brest Bretagne (Fra)
TuS Metzingen (Ger)
Alba Fehérvár (Ung)

Adversare facile
Byasen Trondheim (Nor)
Nantes Loire Atlantique (Fra)
VfL Oldenburg (Ger)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează