SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Când handbalul nu are vârstă » O jucătoare de 22 de ani și una de 41 au dus Vipers spre Ligă! Două campioane ajung la CSM București

Henny Reistad, puștoaica minune din handbalul mondial FOTO IMAGO
Henny Reistad, puștoaica minune din handbalul mondial FOTO IMAGO

Articol de - Publicat duminica, 30 mai 2021 21:10 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 22:32

Vipers Kristiansand a câștigat în premieră Liga Campionilor după o finală dominată total în fața franțuzoaicelor de la Brest Bretagne, scor 34-28. Finala a fost arbitrată de româncele Cristina Năstase și Simona Stancu.

Un sezon fabulos pentru Vipers Kristiansand s-a încheiat duminică seara, la Budapesta, cu handbalistele norvegiene ridicând deasupra capului trofeul Ligii Campionilor. Campioana Norvegiei a arătat un handbal total în finala cu Brest Bretagne, o echipă neputincioasă în fața nordicelor.

Lunde și Reistad, vedetele finalei

Două jucătoare au fost cu adevărat fenomenale în finală. Este vorba de portarul Katrine Lunde, cea care a avut nu mai puțin de 13 parade și un procentaj de 33 la sută. La 41 de ani, Lunde a încheiat finala plângând în hohote în poartă. Nu conta faptul că era al 5-lea trofeu al Ligii Campionilor din carieră! A doua handbalistă senzațională a fost tânăra Henny Reistad, noul briliant al handbalului mondial, centrul care va părăsi Vipers după acest meci pentru Esbjerg. Henny a marcat 12 goluri în finală și a fost desemnată MVP-ul Final Four-ului.

Sentimentul de Deja vu

"Viperele" norvegiene au avut însă aproape toată echipa imbatabilă. Pivotul Heidi Loke (38 de ani) a câștigat tot pentru a cincea oară trofeul, la fel ca și interul dreapta Nora Mork (30 de ani). Cehoaica Jana Knedlikova (31 de ani), singura jucătoare străină folosită în finală de antrenorul Ole Gustav Gjekstad, a câștigat și ea pentru a patra oară cel mai important trofeu.

Tehnicianul Gjekstad triumfă a doua oară, prima dată reușind acest lucru în Liga Campionilor tot cu o echipă norvegiană: Larvik HK (2011). Parcursul lui Vipers în Ligă e cu atât mai merituos în acest sezon având în vedere că norvegiencele nu au putut juca în Norvegia meciurile de pe teren propriu. Doar două partide din faza grupelor au avut loc la Kristiansand. În rest, campioana Norvegiei a jucat toate partidele în deplasare!

Două campioane vin la București

Două din câștigătoarele Ligii Campionilor de la Vipers, interul stânga Emilie Arntzen și extrema dreapta Malin Aune, vor veni sezonul viitor în România. Ele au semnat cu CSM București. În echipa ideală a Ligii Campionilor, pe postul de inter stânga, a fost aleasă de către fani Cristina Neagu. 

Căpitanul CSM a terminat și pe locul 2 în clasamentul golgeterilor, cu 115 reușite, după slovena Ana Gros (Brest), cu 135 de goluri. În finala mică a Ligii Campionilor, Gyor a învins clar ȚSKA Moscova, scor 32-21.

Vipers Kristiansand-Brest Bretagne 34-28

Vipers: Reistad 12, Knedlikova 6, Loke 4, Arntzen 4, Dahl 3, Jonassen 2, N. Mork 2, Tomac 1. Antrenor: Ole Gustav Gjekstad
Brest:  Gros 8 goluri, Gullden 5, Jaukovici 3, Foppa 3, Coatanea 2, Pop-Lazici 2, Toublanc 2, Kobylinska 1, Niakate 1, Lassource 1. Antrenor: Lorent Bezeau

FOTO Dinamo a luat tot! Victorie la pas în finala Cupei » Ce transferuri urmează la „câini”

Florentin Pera, mutare-șoc » A semnat cu un colos european! Vrea să câștige Liga Campionilor sezonul următor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează