SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUNIOARE

Lîngă podium » Naționala U7 de handbal feminin a ratat medalia de bronz la Europene

Pivotul Claudia Lăcătuş a marcat de două ori pentru echipa Romîniei // Foto: EHF
Pivotul Claudia Lăcătuş a marcat de două ori pentru echipa Romîniei // Foto: EHF

Articol de - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Naţionala sub 17 ani a României a pierdut, 31-34, în faţa Ungariei şi a ratat medaliile de bronz la Europeanul din Macedonia.

Reprezentativa feminină a României se întoarce fără medalie de la Campionatul European din Macedonia. După ce au pierdut în semifinale, contra Danemarcei, 23-31, "tricolorele" au luptat pentru bronz contra Ungariei.

Elevele pregătite de Mariana Tîrcă, Luminiţa Huţupan Dinu şi Nadina Dumitru au fost extrem de motivate şi au jucat excelent timp de 40 de minute. Româncele s-au aflat la conducere avînd şi patru goluri pe tabelă. A fost 19-17 la pauză şi 22-18 în minutul 38.

A urmat o perioadă neagră pentru românce, care vreo 7 minute nu au mai reuşit să marcheze. Maghiarele au punctat de cinci ori consecutiv, în ciuda prestaţiei excelente a portarului Daciana Hosu.

Astfel castelul clădit cu atîta migală s-a dărîmat imediat, încrederea "tricolorelor" dispărînd. Ungaria s-a distanţat la 28-25, 30-27 şi, în ciuda eforturilor disperate, cu apărare om la om pe tot terenul, nimic nu a mai fost de făcut.

Cu lacrimi în ochi, Tîrcă, Munteanu, Petruş şi celelalte românce au fost nevoite să asiste la bucuria fără margini a adversarelor, care au încins hora la mijlocul terenului.

Rezultatele României la Euro 2015

România-Spania 29-20
România-Germania 27-30
România-Rusia 27-29
România-Slovenia 34-25
România-Suedia 28-21
România-Danemarca 23-32
România-Ungaria 31-34

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close