SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV

Liviu Dragomir, președintele Coronei Brașov, își dă demisia și începe un razboi pe toate fronturile: „FRH s-a antepronunțat!” + Cât au costat ședintele care au dus la suspendarea jucătoarelor

Articol de - Publicat marti, 10 decembrie 2019 17:20

Preşedintele clubului CSM Corona, Liviu Dragomir, a anunţat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că-și va înainta demisia, în contextul în care 17 jucătoare din echipa de handbal au încălcat prevederile antidoping, prin folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelului cu terapie laser. 

„Aș vrea să se șteargă această parte cu «doping». Faptul că fetele au recurs la o procedură aflată pe lista de interzisă nu este echivalent cu dopingul. Am dorit să le oferim cele mai bune condiții de pregătire și recuperare. Acesta a fost motivul pentru care am acceptat acest contract de achiziționare a unor servicii de recuperarea. Nu ne-am dorit să facem lucruri interzise și să punem într-o lumină proastă clubul. 

Am lucrat peste doi ani și jumătate și ne-am luptat cu reticența unor jucătoare. A trebuit să demonstrăm că avem un parcurs coerent și un colectiv tehnic foarte bine pus la punct. De aceea reafirm că aceste jucătoare tinere nu meritau tratamentul de care au parte în aceste zile. Chiar și postarea aceea demonstrează buna credință și că nimeni nu a vrut să ascundă nimic. De altfel, toți de la Corona au colaborat cu autoritățile. 

Concluzia este că trebuia să fiu mai doctor decât doctorul, să pot să prevăd că a băga un ac într-o venă este interzis. Corona este un club mare, cu peste 50 de antrenori. Eu am fost numit interimar și trebuia să am grijă de toți. Am angajat specialiști care să se ocupe de bunul mers. Dar, astăzi, înaintea ședinței Consiliului Local îmi vor prezenta demisia, pentru că așa este firesc să fac”, a declarat Liviu Dragomir. 

Corona, retrogradată

Federaţia Română de Handbal a anunţat că echipa brașoveană a fost sancţionată cu „descalificarea şi pierderea punctelor obţinute în Liga Naţională, sezonul competiţional 2019-2020”, iar Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, la rândul ei, că a iniţiat procedurile legale împotriva clubului de sub Tâmpa, excluzând formația din Cupa EHF.

 „Am dorit doar o recuperare bună pentru sportive!” 

Președintele Coronei spune că a fost achiziționat un serviciu de recuperare pentru toate secțiile, iar achiziția s-a realizat în mod transparent, prin platforma de achiziții publice. 

„Toate serviciile au fost contracte pentru recuperare fizică, după efort. Handbalul este un sport de contact, din ce în ce mai dur. Era esențial pentru noi să avem și partea de recuperare potrivită, pentru că ne-am propus o poziție înaltă. 

„Trei fete au făcut două proceduri, prin decizia lor. Celelalte au urmat o singură procedură. Această procedură nu a fost pentru îmbunătățirea performanțelor. Se obiectează că procedura este pe lista celor interzise, dar cei care judecă, cred că trebuie să analizeze și în spiritul normei, dacă acele proceduri chiar au îmbunătățit performanțele. Ulterior am primit o scrisoare medicală de la clinică prin care se menționează că nu a fost vorba de îmbunătățirea performanțelor fizice, dar acest lucru va fi stabilit de cei care judecă”, a mai precizat Dragomir. 

Acesta consideră că FRH s-a antepronunțat, excluzând Corona din campionat în baza unei notificări a ANAD, prin care jucătoarele sunt suspendate provizoriu. 

„17.000 de lei au costat ședințele!”

Liviu Dragomir a fost numit manager interimar al CSM Corona în această vară, până la organizarea unui concurs pentru post, după în ultimii trei ani fusese președintele ASC Corona 2010. „Eu trebuia să creez cadrul legal și procedurile, inclusiv pentru serviciile de medicină. Pentru a putea cumpăra ceva, e nevoie de un referat de necesitate, care în acest caz era întocmit de medic. De-a lungul timpului, medicul a fost în regulă, iar toate sfaturile erau bune. El a identificat trei clinici de unde trebuia să achiziționăm diverse lucruri: Medlife, Polimed și Iomed. Nici un moment nu a pomenit că vorbim de ceva intravenos. 

Și acum medicul spune că acea procedură nu era interzisă. Am făcut și eu recuperare cu laser, dar cu un creion”, a mai spus conducătorul Coronei, care a precizat că suma plătită pentru ședințele efectuate de handbaliste au costat 17.000 de lei, printr-un contract cadru. 

„Am recurs la atribuire directă, perfect legal”

 Deranjat de felul cum a fost tratat cazul în mediul online Dragomir s-a arătat deranjat de felul în care a fost tratat cazul, în special în mediul online, ținând cont de faptul că încă nu există încă un verdict clar. „În 1989 am fost pe tanchetă pentru libertatea de expresie, nu pentru ca cineva să poată afirma lucruri mincinoase fără să aiba dovezi. Imaginația unor jurnaliști a luat-o razna. Respect că trebuie scoase la iveală lucruri, dar nu accept ca cineva să «înflorească» acest caz și să vină cu minciuni legate de lucrul acesta, știind că nu poate fi tras la răspundere pentru o postare pe un blog, pagină de socializare sau o publicație online. Așteptam să fim respectați. Am greșit, acest lucru poate fi demonstrat de organele de anchetă”, a mai precizat oficialul. 

Ion Crăciun e gata să o ia de la capăt

La conferința de presă a fost prezent și antrenorul Ion Crăciun, care a precizat că atunci când au apărut problemele, era la Cluj, la cursul de master coach. 

Noi am început competiția în inferioritate numerică. Aveam jucătoare străine care nu aveau drept de joc. Așa că alte jucătoare au fost suprasolicitate. Am cerut doctorului să facă o recuperare. M-a sunat și a spus că a găsit o clinică ce face o recuperare foarte bună. Eu eram la un curs când am fost sunat. Nu știam nici eu despre ce e vorba, astfel că medicul s-a adresat președintelui. Problema mea era ce se întâmplă pe teren. Domnul președinte cred că a cedat la insistențele doctorului. Dacă știam exact procedura, nu stăteam cu mâinile în sân. Medicul a vrut să ajute. A fost prostia lui că nu a telefonat la ANAD. A fost chestie pe genunchi. Echipa nu a câștigat nimic în urma acestor proceduri, dacă ați urmărit ultimele noastre jocuri. 

În România e foarte ușor să arunci cu noroi. La noi, lucrurile nu sunt scoase în evidență. Amplificăm înjurăturile. Se vinde atât de bine. Eu aș vrea să refac ceea ce s-a stricat, dar asta nu depinde de mine. Dacă se poate, să pună toată lumea mâna și să se reconstruiască acest grup. Chiar daca sunt mai dur sau mai exigent cu jucătoarele, eu am ținut foarte mult la grupul acesta. S-a depus o muncă extraordinară”, a declarat și antrenorul echipei de handbal.

Vezi și: 

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // Cristian Gațu a remarcat un aspect important: „Nu se poate! După asta, jucătoarele se întreabă între ele ce a vrut să spună”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  10 Decembrie 2019, 20:01

Umpleti-i frigiderul cu carne lu Horatiu , un nesimtit ce si-a batut joc de un club , de o echipa nationala ptr interesul lui meschin . Pristavita lui , sper sa nu mai joace decat rugby cu baraba-su !!! Ce caracter poti sa ai sa faci o asemenea mizerie a carei efecte se vad acum !!!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Decembrie 2019, 19:27

EHF tocmai a anuntat pe site ca Bistrita va lua locul Coronei in grupele Cupei EHF.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  10 Decembrie 2019, 19:24

Cei de la Gloria Bistrița au fost sfătuiți de cineva din ANAD să reclame și învățați tot...Ei hanar nu aveau și din câte știu și când li s-au arătat postările de”sfătuiotr”au ezitat. Dar...atât că lumea nu vrea să iasă în față...lăsați-o așa...cei de la Gloria Bistrița au văzut ei singuri postările, fără să le zică nimeni, Balaj nu a vorbit cu nimeni de la GSP decât după publicarea dezvăluirilor...bă ne luați de proști?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează