SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2018

Lotul României pentru Europeanul de handbal feminin a fost anunțat! Care sunt surprizele lui Ambros Martin

FOTO: Marius Ionescu +7   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 24 noiembrie 2018 00:00

România A a trecut de România B cu 33-24 în finala competiției și e gata de Campionatul European, care începe pe 29 noiembrie în Franța.

La încheierea "Trofeului Carpați", stafful tehnic al "naționalei" României a anunțat și lotul cu care se va pleca în Franța. Pe lângă cele 15 jucătoare convocate inițial la lotul A, vor face trecerea de la lotul B centrul Mădălina Zamfirescu și interul stânga Anca Polocoșer. "Am ales două variante de apărare pentru axul central. Sunt două soluții și la linia de 9 metri", a declarat antrenorul secund Horațiu Pașca. 

Lotul României pentru Franța

Dedu, Dumanska (portari), Elisei, Florică, Chiper, Udriștoiu (extreme), Pintea, Băcăoanu, Rațiu (pivoți), Buceschi, Laslo, Zamfirescu (centri), Neagu, Perianu, Dragut, Geiger, Polocoșer (interi)

"Am încredere 100% în echipă!"

Ana Maria Dragut  e unul dintre interii dreapta al României, postul despre care mereu s-a spus că ar fi unul dintre minusurile echipei. Ana vrea ca prin evoluțiile ei să schimbe aceste lucruri și să ajute România să obțină un rezultat cât mai bun în Franța.

"La Trofeul Carpați am încercat să punem la punct ultimele detalii. Așteptăm cu nerăbdare turneul final, mai ales că vom debuta cu Cehia. Meciul de la Mondiale nu l-am uitat nici acum, dar nu trebuie neapărat să ne gândim la ce a fost", a declarat Ana.

Dragut evoluează acum în campionatul maghiar, la Kisvarda. "La început mi-a fost mai greu până m-am acomodat, dar în ultimul timp lucrurile au început să meargă, am jucat tot mai mult și am încredere că va fi bine. Am încredere sută la sută în această echipă", a spus Ana. 

Denisa Dedu: "Să nu mergem cu medaliile la gât în Franța, dar să le uităm acolo!

"Portarul "naționalei" României crede că echipa României are valoare să bată pe oricine, numai că trebuie să ia fiecare meci în parte, nu să se gândească direct la medalii.

- Denisa, sunteți pregătite pentru Campionatul European?
- Eu cred că suntem pregătite. Mai avem câteva zile până la plecarea în Franța. Am folosit aceste două meciuri de la "Trofeul Carpați" pentru a exersa ceea ce am pregătit la antrenamente. Totdeauna mai e ceva de îmbunătățit, dar sper ca la ora startului să fim gata pentru prestații cât mai bune. 
- Pare o grupă bună și un traseu favorabil, nu?
- Grupa pare bună, dar adversarii sunt dificili. Trebuie să tratăm serios fiecare meci în parte și să jucăm ca atare. Dacă vom respecta ceea ce ni se cere, cred că avem șanse de reușită.
- Vă gândiți la răzbunare pentru meciul cu Cehia?
- Înfrângerea de la Mondiale în acel meci cu Cehia ne-a adus multă tristețe. Dar vreau să cred că nu ne ducem cu gândul de răzbunare cu orice chip. Vreau să fim lucide, să gândim ceea ce avem de făcut.
 - Poate fi momentul vostru acum, la Euro?
- De fiecare dată s-a plecat cu multă încredere, echipa României a fost mereu cotată cu șanse, a plecat cu speranțe la un rezultat bun. Îmi doresc din suflet la final să tragem linie și să spunem, da, ăsta a fost momentul nostru! Dar nu să plecăm acum cu medaliile la gât și apoi să le uităm pe acolo, prin Franța!
- Cum e atmosfera în echipa națională?
- Noi între noi ne înțelegem foarte bine, asta s-a văzut sper și din evoluții, dar îmi doresc din suflet să întărim relațiile. Și să fim cu adevărat o echipă.
- Apărarea și poarta vor conta enorm în evoluția naționalei, nu?
- Se spune că apărarea câștigă campionate. Normal că e foarte important ca noi, portarii, să ne înțelegem cu fetele în defensivă, să colaborăm. Am și lucrat foarte mult la antrenamente, am avut anumite relații de respectat. Îmi doresc foarte mult să ajutăm și să ne ridicăm la valoarea așteptărilor. 

Cristina și Crina, stelele României

Cristina Neagu a câștigat premiul de "jucătoarea turneului" la ediția a 50-a a "Trofeului Carpați". Nu a fost singurul premiu individual acordat în tabăra "tricolorelor". Pivotul Crina Pintea a primit distincția pentru cea mai bună apărătoare. Cel mai bun portar a fost votat Anna Sedoikina, goalkeeperul campioanei olimpice, Rusia, în timp ce golgeterul turneului, cu 11 goluri, a fost sârboiaca Jelena Lavko.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cluj_cluj
cluj_cluj  •  25 Noiembrie 2018, 13:45
Postat de Mircea Serban pe 25 Noiembrie 2018, 11:07

BAZALIU! De ce este -CONSTANT, evitata aceasta foarte buna jucatoare?! Cine este impotriva talentelor din generatia noua?! Rusine asadar, ca o jucatoare precum BAZALIU este blocata cu obstinatie de cei din federatie!

Unde sa joace Bazaliu cand le-ai luat pe Neagu si Perianu? Numarul jucatoarelor din lot e limitat, daca o iei pe Bazaliu ramai neacoperit pe alt post.

10204072431627928
Mircea Serban  •  25 Noiembrie 2018, 11:07

BAZALIU! De ce este -CONSTANT, evitata aceasta foarte buna jucatoare?! Cine este impotriva talentelor din generatia noua?! Rusine asadar, ca o jucatoare precum BAZALIU este blocata cu obstinatie de cei din federatie!

ray51
ray51  •  25 Noiembrie 2018, 10:20

Handbalistele romance pot fi entuziasmante si dezarmante pentru oricare alte handbaliste europene. Cu o conditie: sa fie din prima secunda si pana in finalul unei partide, o ECHIPA. Succes deplin iubitelor !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează