SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CUPA MONDIALA

"Luam pulsul"

Articol de GSP - Publicat marti, 16 octombrie 2007 00:00

Romania isi testeaza fortele inainte de Mondiale la cea mai tare competitie amicala, GF World Cup din Danemarca. Cu 47 de zile inainte de inceperea CM din Franta, Romania, vicecampioana lumii, participa la Cupa Mondiala din Danemarca. "E turneul la care sintem invitati an de an pentru ca Romania e vazuta ca o forta la ora actuala. E un lucru foarte bun pentru ca avem sansa sa vedem la ce stadiu de pregatire sintem", spune antrenorul Gheorghe Tadici. Chiar daca in 2006 Romania a jucat finala la GF World Cup de la Aarhus, Tadici a stabilit drept obiectiv pentru actuala editie semifinalele. "Anul trecut nu eram calificati la Europene. Acum trebuie sa atingem virful de forma in decembrie. Ne vom bate insa in orice meci, vom lua pulsul adversarelor, dar pe teren nu veti vedea doar aceleasi jucatoare. De asta e turneu de verificare, sa joace toata lumea. De altfel, aici vom stabili in mare masura si lotul care va merge in Franta", a adaugat Tadici.

In grupa cu Suedia, Franta si Norvegia, Romania trebuie sa se claseze pe unul dintre primele doua locuri pentru a juca in semifinale. "Eu vreau sa vad de la fete determinare, multa vointa si atitudine pozitiva. Cine nu arata ca vrea sa mearga la Mondiale va ramine acasa. Sint trei-patru jucatoare care abia asteapta sa le ia locul", a incheiat selectionerul, care se bazeaza pe 13 jucatoare de la Oltchim, echipa sa de club, doua de la Rulmentul si doar Bradeanu din strainatate, de la liderul Ungariei, ETO Gyor.


Grupa A
Danemarca
Rusia
Brazilia
Ucraina

Grupa B
Romania
Norvegia
Franta
Suedia

Au incarcat bateriile
Inainte de Cupa Mondiala din Danemarca, Romania a sustinut un cantonament montan la Moeciu, in care s-a pus mai mult accent pe pregatirea fizica. "Nu avem prea multe zile de cantonament cu echipa nationala la dispozitie. Dupa turneul din Danemarca, o sa mai avem posibilitatea sa ne vedem doar cu doua saptamini inainte de Mondiale, timp in care vom participa la Trofeul Carpati. Am fi vrut sa stam mai mult impreuna, dar programul competitional nu ne permite", a spus Tadici.

Toate vedetele la Aarhus
Echipele prezente la GF World Cup vor alinia la Aarhus cele mai bune garnituri. Campioana mondiala, Rusia, si cea continentala, Norvegia, alaturi de Romania, sint privite drept favorite la cucerirea titlului mondial in Franta, in luna decembrie. Romania nu le va avea la dispozitie pe Varzaru, Ivan si Gatzel, accidentate, dar va putea miza pe Dinu, Pislaru, Tolnai, Elisei, Maier, Nechita, Gilca, Manea, Bradeanu, Lecusanu, Bese, Meirosu, Vadineanu, Gogirla, Neagu sau Luca.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează