SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Se dă Cupa! Minaur Baia Mare, CSM Constanța, CSU Suceava și CSM București se luptă pentru trofeu

Călin Căbuț de la CSM Baia Mare în acțiune
FOTO Imago Images
Călin Căbuț de la CSM Baia Mare în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 20:20 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 23:04

Cele mai bune patru echipe din Cupa României se întâlnesc în acest weekend la Baia Mare și vor juca pentru trofeu. Favorită este formația locală Minaur, care a terminat pe locul secund ediția de campionat, iar specialiștii prevăd o finală între gazde și CSM Constanța

  • Final Four-ul Cupei României va fi televizat sâmbătă de la 15:00 și 17:30 la ProArena

În prima semifinală, Minaur Baia Mare o va întâlni pe CSM București, care în „sferturi" a învins-o surprinzător în deplasare pe Potaissa Turda. Gazdele sunt favorite, dar CSM este o echipă imprevizibilă și capabilă de a produce o nouă surpriză. 

„Minaur a obținut un binemeritat loc doi în Liga Națională și are prima șansă în acest meci, mai ales că joacă pe teren propriu și va fi susținută de suporterii băimăreni. Noi îi respectăm. Însă ne vom juca șansa până la capăt, indiferent de situație", a declarat antrenorul CSM-ului, Colin Voica, pentru Gazeta Sporturilor.

La final de contract cu Minaur, internaționalul Călin Căbuț își dorește să se despartă de echipa de suflet câștigând trofeul. El va juca din sezonul viitor la Constanța.

Căbuț abia așteaptă semifinala cu CSM București, acolo unde evoluează 3 băimăreni: „Cred că va fi un meci foarte greu, chiar dacă suntem favoriți. CSM are un lot excelent, cu 3 băimăreni în lot, care sigur vor da totul pe teren în fața suporterilor din orașul în care s-au născut și asta le dă un plus de valoare".

CSM Constanța - CSU Suceava

În cea de a doua semifinală, sorții le-au pus față în față pe CSM Constanța și CSU Suceava. Chiar dacă dobrogenii sunt superfavoriți, antrenorul George Buricea se așteaptă la o partidă cu multă risipă de energie.

După ce le-a eliminat pe Dinamo și Steaua, Constanța visează la câștigarea primului trofeu sub noua titulatură a clubului, CSM.

Așteptările sunt mari, trebuie să jucăm finala, dar nu va fi ușor nici în semifinală. Suceava este o formație bună, care aleargă mult, cu repuneri rapide. Totuși, dacă jucăm ce știm, ne vom califica în marea finală. Îmi doresc să ne distanțăm repede, pentru a rula tot lotul și a păstra energia pentru finala de duminică. Nu este deloc ușor să joci două partide în 24 de ore", a spus Buricea pentru GSP.

CSU Suceava s-a calificat în F4 după un parcurs mai ușor față de celelalte semifinaliste, însă bucovinenii sunt hotărâți să dea lovitura la turneu. Cu un handbal în mare viteză, cu jucători tineri și de mare perspectivă, coordonați de internaționalul Daniel Stanciuc, Suceava va încerca s-o încurce pe Constanța.

Reprezintă o onoare și mândrie pentru noi faptul că ne-am calificat în Final Four-ul Cupei, unde vom întâlni adversari de mare tradiție, cu jucători valoroși. Am avut un parcurs mai ușor până aici, suntem realiști că avem ultima șansă la câștigarea trofeului, dar este șansa noastră să arătăm că putem face sport de performanță și putem crea surprize", a declarat antrenorul Petru Ghervan pentru Gazetă. 

Citește și: 

Rușine istorică pentru Steaua! » Echipa cu 21 de titluri a retrogradat uluitor, după o serie neverosimilă cu Laguna Sharks, singura echipă 100% privată din prima ligă de baschet

Paula Badosa, furioasă după dezvăluirile tabloidului din Spania: „Ar trebui să vă informați mai bine!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează