SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUEDIA

"M-am născut în corpul greşit. De ce sunt aşa, lesbiană şi acum transexuală?" » ȘOC în handbalul mondial

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 10:26

Louise Sand (26 de ani), extrema stângă suedeză, și-a anunțat retragerea din handbalul feminin. Motivul invocat este dorința de a face o schimbare de sex. 

Medaliată cu bronz la Europeanul din 2014 oferă cea mai surprinzătoare știre a debutului de an. Handbalista lui Fleury Loiret, acolo unde era colegă cu Adriana Crăciun, cugetă la această decizie de multă vreme, după cum afirmă chiar ea în mesajul postat pe Facebook.

"M-am gândit mult în ultima perioadă şi am hotărât să o fac. M-am născut în corpul greşit. Am rupt contractul cu Fleury. Clubul şi fetele au fost minunate. Sper că veţi înţelege şi că veţi respecta decizia mea. 

Este timpul să-mi trăiesc adevărata mea viaţă . Timpul este prea scurt. Au fost multe zile în care m-am tot întrebat: «De ce sunt aşa? Adoptată, de culoare, lesbiană şi acum transexuală». Întotdeauna m-am simţit că sunt Loui, nu Louise", a scris Sand pe Facebook. 

2015este anul în care Sand a câștigat Trofeul Carpați alături de naționala Suediei

Schimbare în celălalt sens

Hannah Mouncey (29 de ani) este prima jucătoare de handbal transgender din istorie. Ea face parte din echipa feminină a Australiei, alături de care s-a calificat la Campionatul Mondial de anul viitor din Japonia.

Pe numele inițial Callum Mouncey, înainte de schimbarea de sex, pivotul cântărește 113 kilograme, măsurând 1.88 metri înălțime! Detalii AICI.

Vezi și: 

Surpriza începutului de an în handbal! O superjucătoare trecută pe la CSM a făcut anunțul azi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1734769259936803
Cezar Căruntu  •  08 Ianuarie 2019, 15:28
Postat de caminero pe 08 Ianuarie 2019, 13:19

Ce rost mai au competițiile feminine dacă ai voie în lot cu bărbați de 1,88 metri și 113 kile?!? *** politically-correct avem aici!

Eu zic s-o suspendăm și pe Crina Pintea, care are 1,92 m și vreo 85 de kg. Sau pe Szimonetta Planeta, care are 1,98 m si greutate tot pe la 80. De fapt, lucrurile sunt mai simple: Hannah Mouncey nu e bărbat, e femeie, iar faptul că are dimensiunile astea nu e un avantaj, ci un dezavantaj, fiindcă nu are viteză pt contraatac sau repliere în defensivă și nici mobilitate, pentru a se strecura printre adversare. Australianca e o jucătoare destul de mediocră, Campionatul Asiatic din decembrie având o medie de 4 goluri pe meci (23 goluri în 6 meciuri), în timp ce cea mai bună membră a echipei (Sally Potocki) a avut peste dublu, 10 (57 de goluri în 6 meciuri). Iar echipa a terminat pe 3 într-o grupă de 5 și pe 5 turneul din 10 echipe. Deci competiția are rost.

cneius
cneius  •  08 Ianuarie 2019, 14:47

So what ??? Who cares ???

caminero
caminero  •  08 Ianuarie 2019, 13:19

Ce rost mai au competițiile feminine dacă ai voie în lot cu bărbați de 1,88 metri și 113 kile?!? *** politically-correct avem aici!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează