SPORTURI  »  HANDBAL  »  MINAUR BAIA MARE

Maramureş, plai cu handbalişti! » Minaur a revenit la conducerea handbalului românesc

Băimărenii se bucură alături de fanii lor după titlul de campioni cucerit // Foto: Alex Nicodim
Băimărenii se bucură alături de fanii lor după titlul de campioni cucerit // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2015 00:00

După 16 ani de pauză, Minaur e din nou campioana României. Băimărenii se pregătesc de grupele Ligii Campionilor.

De la Maricel Voina, Alexandru Stamate, Petru Pop, Doru Porumb, Adi Popovici, Gheorghe Covaciu, cei care scriau istorie pentru Baia Mare în anii 90, cîştigînd de două ori Cupa EHF şi de două ori campionatul, Minaur nu a mai cunoscut gloria. Echipa s-a zbătut la un moment dat în anonimat şi chiar a retrogradat în liga a doua.

A reînviat însă incredibil, într-un sezon în care, e adevărat, s-a şi investit mult. Pe lîngă antrenorul danez Lars Walter, au fost aduşi şi mulţi jucători cu nume, handbalişti cu multe meciuri în Liga Campionilor, dar şi în echipele naţionale ale ţărilor lor: ungurii Eklemovici şi Tatai, spaniolul Malmagro, croatul Pribanici, bosniacul Milas, norvegianul Stegavik, dar şi românii Sadoveac, Sabou, Mureşan, care părăsiseră Baia Mare pentru alte formaţii din ţară.

Obiectiv: grupele Ligii Campionilor

Minaur a cîştigat titlul cu 2-0 la general în faţa celor de la CSM Bucureşti. "A fost o bucurie generală, o atmosferă incredibilă. Băieţii merită toată consideraţia. Nimeni nu ne dădea şanse la începutul sezonului, dar noi am muncit şi ne-am pregătit pentru acest moment. Sînt pozitiv, nu vom fi Kiel în anul viitor, trebuie să facem paşi mici, dar sînt optimist", a declarat antrenorul Lars Walter.

Minaur ar putea, cu puţin noroc, în funcţie de echipele care se vor înscrie în Liga Campionilor, să acceadă direct în faza grupelor. În aceste condiţii, Baia Mare vrea să facă o impresie frumoasă şi să se întărească în viitorul sezon.

Două transferuri perfectate

Gruparea maramureşeană a semnat deja două transferuri cu doi foşti jucători de la Veszprem: extrema  Tamas Ivancsik şi pivotul Uros Vilovski. Ultimul urmează să-i ia locul bosniacului Ivan Milas, cel care a fost împrumutat de la Wisla Plock şi se va întoarce în Polonia. Sînt şanse mari ca vedeta Nikola Eklemovici să-şi prelungească şi el şederea la Baia Mare, la fel şi Stegavik, care aşteaptă să vadă ce va face şi logodnica sa, Camilla Herrem, jucătoarea de la HCM Baia Mare.

Turneu cu Kiel şi Veszprem

Handbaliştii băimăreni au intrat în vacanţă, reunirea lotului urmînd să aibă loc pe 20 sau 21 iulie. Lars Walter le-a dat programe de antrenament individual elevilor săi, urmînd să revină în formă din vacanţă.

Între 7 şi 9 august, Minaur va participa la Sparkassen Cup din Ehingen (Germania), la care vor mai fi prezente THW Kiel, MKB Veszprem, Fuchse Berlin şi Frisch Auf Göppingen.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cainerrosu
cainerrosu  •  30 Mai 2015, 21:09

Baia Mare plai cu smecheri ! Cu totul intimplator, arbitri primei intilniri de la Baia Mare dintre Minaur si Dinamo. s au deplasat in acelasi avion cu un oficial de la Minaur ! Coincidenta ? Nu , si efectul s a vazut pe teren unde arbitri si au facut datoria in favoarea celor care au cotizat ! Eeeeee, are primarul Patek Plilippe Nautilius ( conform declaratiei de avere este vorba de un ceas de 25000 de euro, bani facuti din salariul de primar ! ) si niste maruntis pentru niste arbitri, nu ?(

Vezi toate comentariile (1)
Comentează