SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CUPA MONDIALA / ROMANIA-NORVEGIA 26-26 (13-11)

Meci de infarct!

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 octombrie 2007 00:00

Cu cutitul la os! Asa a jucat Romania meciul de aseara cu Norvegia, campioana Europei, la GF World Cup de la Aarhus. Vicecampioana mondiala avea nevoie de victorie pentru a se califica in semifinale. si acest lucru s-a vazut. Dupa jocul foarte slab in fata Frantei, "tricolorele" au intrat extrem de montate in fata celei mai bune echipe din Europa la ora actuala. Gogirla a vrut sa arate ca merita sa intre mai mult pe teren, Lecusanu a jucat ca in vremurile bune, Gilca a facut vraiste apararea nordicelor, iar Bese a demonstrat ca handbalul se joaca si cu capul.

Dupa 3-5 in minutul 8, Romania a intors si nu a mai cedat initiativa pina la pauza. A intrat in avantaj, 13-11 si in vestiarul scandinavelor era liniste. In partea a doua, cele doua echipe s-au anihilat la fel de bine, trecind pe rind la conducere. Presiunea era insa doar pe fetele lui Tadici si Musi, care trebuiau sa invinga! Hammerseng, Lybekk, Nyberg si celelalte jucatoare de cinci stele ale Norvegiei au tras insa cu dintii de rezultat. Orgoliul era foarte mare. In minutul 55, campioana Europei s-a distantat la 25-23 si totul parea pierdut. Romania nu mai e insa de mult o echipa care sa cedeze. A inscris imediat de trei ori si cu 19 secunde inainte de final conducea cu 26-25!

Antrenoarea Marit Breivik, care sta de 13 ani pe banca Norvegiei a cerut time-out, iat Tadici a cerut aparare avansatape tot terenul. Arbitrii portughezi Cacador si Nicolau si-au bagat si ei coada, au eliminat-o gratuit pe Bradeanu, iar Romania a cedat. Aamodt a patruns pe extrema dreapta, a fost faultata si Hammerseng de la 7 metri a spulberat visul de calificare.

Romania 26 (13)
Gogirla 8, Bese 6, Gilca 6, Nechita 2, Meirosu 2, Maier 1, Bradeanu 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Norvegia 26 (11)
Hammerseng 7, Lybekk 6, Snorroeggen 4, Riegelhuth 3, Harsaker 2, Aamodt 2, Nyberg 1, Frafjord 1. Antrenor: Marit Breivik

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează