SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / IKAST HERNING-SCM RM. VÂLCEA (SÂMBĂTĂ, ORA 15:00)

Meci dificil pentru Vâlcea în Cupa EHF » Dă peste o echipă cu un palmares deosebit în Europa

Articol de - Publicat vineri, 09 noiembrie 2018 17:41

SCM Rm. Vâlcea nu-și dorea să dea peste Ikast Herning în turul 3 al Cupei EHF, echipa daneză având în componență câteva jucătoare extrem de valoroase. 

  • Meciul e sâmbătă, ora 15:00, nu va fi transmis la TV, dar poate fi văzut pe canalul de youtube al cotidianului vâlcean Curierul de Vâlcea

"Am avut ghinion la tragerea la sorți, dar acum nu mai avem ce face. Ne gândim doar cum să ne calificăm mai departe. Acesta este singurul obiectiv al echipei, Vâlcea trebuie să joace în grupele Cupei EHF", a declarat antrenorul Florin Pera.

Ikast-Herning este de fapt fosta FCM Midtjylland, schimbându-și denumirea la începutul sezonului.

Are o istorie bogată în Danemarca, Ikast cucerind Supercupa Europei în 1998, Cupa Cupelor în 2004 și 2015, dar și Cupa EHF în 2002 și 2011.

În 2014, a fost prezentă în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta. "Important e prezentul, nu trecutul. Și Vâlcea are istoria Oltchimului în spate. Pentru suporterii noștri, pentru fanii care respiră handbal la Vâlcea, mergem să ne batem. Și să obținem calificarea", a adăugat Pera.

Ikast nu o mai poate folosi pe norvegianca Stine Skogrand, care a anunțat că a rămas însărcinată, dar se bazează pe celelalte vedete. Portarul german Sabine Englert e cea mai veche componentă, fiind la echipă de 9 ani.

Lider în Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea trebuie să fie atentă și la Louise Burgaard, golgeterul echipei, la Tonje Loeseth, Sarah Iversen sau Trine Troelsen. "Sper ca să ne facem returul mai ușor. Mergem să câștigăm. De altfel, ăsta e singurul gând cu care intrăm de fiecare dată în teren", a declarat și portarul Iulia Dumanska.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează