SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Meiroşu încearcă să se regăsească după înfrîngerea cu Ungaria: "Există şi astfel de momente în viaţa de sportiv!"

Adina Meiroşu a marcat pînă acum la CE 14 goluri // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)
Adina Meiroşu a marcat pînă acum la CE 14 goluri // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 decembrie 2012 20:57

Adina Meiroşu încearcă să explice cauzele eşecului cu Ungaria. "A fost una din zilele în care unei echipe nu-i iese nimic", spune interul stînga.

A marcat un gol contra Ungariei, dar, la fel ca întreaga echipă, nu a avut o evoluţie entuziasmantă. A stat pe teren 31 de minute, mai bine de o repriză, dar spune că echipa s-a blocat, la un moment-dat, în repriza a doua, în condiţiile în care nimeni nu mai reuşea să marcheze.

- Adina, aţi găsit explicaţii la înfrîngerea în faţa Ungariei?
- E foarte greu. Nimeni nu a dormit, am vorbit între noi, dar cred că e greu să găseşti un motiv anume. Sigur că am ratat foarte mult, mai ales din situaţii de unu la unu. Începusem însă bine, am condus şi la trei goluri diferenţă, după care a fost parcă un blocaj total.

- Aceasta e diferenţa dintre Ungaria şi România, la handbal?
- Eu cred că nu, dar noi am prins o zi din acelea în care nu-ţi iese nimic, iar lor le-a mers totul. Există însă şi momente din acestea în viaţa unui sportiv. Important e să ştii să treci peste ele. Ne-a mai rămas un meci sau două de jucat, trebuie să strîngem rîndurile şi să învingem.

- Cum trece un sportiv peste un astfel de moment?
- E groaznic. Eu nu cred că există vreo jucătoare care merge la o competiţie cu gîndul să piardă. Toată lumea îşi doreşte să învingă. Noi am mai ajuns la medalii, sînt momente unice, iar cînd nu ajungi acolo, sus, e dureros.

- Au fost şi cîţiva suporteri în tribune, ungurii erau mai mulţi. A contat în vreun fel acest lucru?
- Nu. Suporterii noştri, o mînă de oameni, cîţi au putut veni, au fost admirabili. Le mulţumim. Ştim că sînt cu adevărat alături de noi şi că ne iubesc şi la bine, şi la rău. Oricum, la acest European, am trăit momente extraordinare la Vrşeţ, în momentul în care în tribune am avut două mii de fani. Tot respectul şi aprecierea noastră.

- Germania, viitorul adversar, a învins Muntenegru, la scor.
- Moralul nemţoaicelor e acum la cote ridicate, al nostru e mai slab, dar trebuie să ne revenim. Întîlnim o echipă de luptătoare, o formaţie care se montează extraordinar, dar noi trebuie să fim mai montate decît ele. Să încercăm să mai spălăm din ruşine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
durul
durul  •  13 Decembrie 2012, 17:46

sunteti de tot rasul ,nu stiu cum mai aveti tupeul sa dati interviuri !cand jucati voi si daca aveti 10 goluri avans pe final de meci si tot nu e sigura victoria !cum sa va bata Muntenegru care ca arie de selectie are la dispozitie populatia unui judet de la noi ?cand pe langa labilitatea psihica mai esti si slab pregatita fizic (vezi caderile pe final de repriza a doua ) ai scenariul complet al unor impiedicate si imprastiate .daca se privatizeaza Oltchimul vi se sparge gasca !

mihnea74
mihnea74  •  13 Decembrie 2012, 15:03

I-mi place la Meirosu patrunderile pline de indrazneala dar pierde enorm de multe mingii prin pase aiurea.De multe ori arunca nepregatita ca o jucatoare ce face doar faza da aparare.Nu merita selectionata doar pentru mici sclipiri individuale si ca are un look placut.

octavianus
octavianus  •  13 Decembrie 2012, 13:19
Postat de octavianus pe 13 Decembrie 2012, 13:14

ca de fiecare data mari iluzii si la fel de mari deziluzii, nu avem cum sa emitem pretentii la mai mult pt ca ceea ce jucam este handbalul anilor 70 - 80 cand aveam un Birtalan sau un Stanga, pasam putin la semicerc si apoi venea sutul aproape imparabil si golul, s-a vazut mai ales cu Ungaria diferenta de stil si de conceptie de joc, circulatia balonului, jocul combinativ si variat, sa nu facem greseala de confunda nationala cu Oltchimul unde Bulatovici ( sper ca am scris corect ) si inca 2-3 jucatoare straine impletesc cu fetrele noastre jocul modern cu scoala romaneasca mult ramasa in urma si totul este pus in scena de un antrenor norvegian, tara care a reinventat si modernizat handbalul

CE VREAU SA SPUN, ORI SCHIMBAM SCOALA - STILUL ORI NE LASAM !!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează