SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-KRIM LJUBLJANA 35-28

Merg în primăvară » HCM Baia Mare și-a asigurat calificarea în Main Round-ul Ligii Campionilor

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2015 00:00

HCM Baia Mare a cîștigat la scor disputa cu codașa grupei și se califică pentru a doua oară consecutiv între cele mai bune 12 echipe din Europa

HCM Baia Mare și-a asigurat calificarea în Main Round-ul Ligii Campionilor, după ce a învins aseară cu 35-28 pe Krim Ljubljana, în etapa a 5-a din grupa A. Campioana României trebuie însă să învingă săptămîna viitoare, în Norvegia, pe Larvik, pentru a nu porni cu zero puncte în grupele principale.

Motorul echipei

Allison Pineau a fost din nou jucătoarea capitală pentru maramureșence. Franțuzoaica a fost imbatabilă în apărare, a marcat la foc în atac și și-a impulsionat coechipierele. A avut, de această dată ajutor consistent, în atac. Melinda Geiger a prins o zi excelentă și a marcat și ea din toate pozițiile. În apărare însă, româncele nu au depus prea mult efort, bulgăroaica Omoregie și Mavsar fiind cu greu oprite.

Do Nascimento și Tănăsie au jucat și ele bine, după pauză, iar HCM a sărbătorit la final al doilea succes în grupă, al doilea în fața campioanei Sloveniei.

Pentru Ada

Maramureșencele i-au dedicat victoria coechipierei lor, Adriana Nechita, care ieri și-a aniversat ziua de naștere. Nechita a primit flori și cadouri și din partea suporterilor.

În celălalt meci al grupei, Rostov Don a trecut la limită, 26-25, de Larvik, rusoaicele mergînd în grupele principale cu punctaj maxim: 8p.

HCM Baia Mare 35

Pineau 9, Geiger 7, Elisei 5, Tănăsie 4, Perianu 3, Do Nascimento 3, Nechita 2, Oltean 1, Jezici 1. Antrenor: Aurelian Roșca

Krim Ljubljana 28

Omorogie 10, Mavsar 6, Beganovici 4, Koren 2, Obradovici 2, Jurici 1, Zulici 1, Barici 1, Bajramovska 1. Antrenor: Marta Bon

CLASAMENT

1. Rostov Don 137-117 10p
2. Larvik HK 146-135 6p
3. HCM Baia Mare 143-135 4p
4. Krim Ljubljana 129-172 0p

* primele trei clasate se califică în Main Round

  • CUPA EHF

Egal în Polonia!

Corona Brașov a terminat, aseară, la egalitate, 24-24 cu Pogon Szczecin, în prima manșă din turul 3 al Cupei EHF, dar are o misiune grea în privința calificării, meciul retur urmînd să se dispute azi, tot în Polonia. Polonezele au condus cu 9-5 și 10-6, dar Corona a revenit în joc prin MVP-ul partidei, Carmen Cartaș. Brașovul a avut chiar șansa victoriei, dar a fost egalată în ultimele secunde. Ca să se califice în "optimi", Corona trebuie să cîștige azi, ora 16:00, meciul de ieri fiind cel considerat a fi jucat pe teren propriu.

Victorie firavă

HCM Roman a învins ieri cu 29-25 pe Fram Reykjavik, în partida tur din turul 3 al Cupei EHF, la feminin. Gazdele au condus cu 29-21 în minutul 53, dar finalul le-a trădat. Glibko și Toskovici, cîte 8 goluri, Iuganu și Stoleru, cîte 5, Agrigoroaie, 3, au marcat pentru Roman, care are de apărat acest scor peste o săptămînă, în Islanda.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vera7kc
vera7kc  •  15 Noiembrie 2015, 19:08

Multa bafta! Bravo Melinda! Sper sa fie la fel de in forma si la CM din decembrie!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează