SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - GYOR, DUMINICĂ, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mesajul Aureliei Brădeanu către suporteri: "Credeţi în noi! Ne dorim să jucăm finala!"

Brădeanu e încrezătoare de faptul că Oltchim se va califica în finala Ligii Campionilor.
Brădeanu e încrezătoare de faptul că Oltchim se va califica în finala Ligii Campionilor.

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 martie 2012 22:30

Acesta e îndemnul Aureliei Brădeanu, interul stînga al Oltchimului, care s-a întors vara trecută la Vîlcea după şapte ani petrecuţi chiar la Gyor.

Aurelia Brădeanu (32 de ani) le cunoaşte, fireşte, cel mai bine pe unguroaice. A jucat acolo 7 ani. Din 2004, cînd a ajuns la Gyor, şi pînă în 2011, a împărţit acelaşi vestiar cu Palinger, Gorbicz, Verten şi celelalte vedete ale ungurilor. Mika spune că Gyorul de acum e mai puternică decît în 2010, cînd Oltchimul a eliminat-o în semifinale, dar asta doar pentru că maghiarele au o bancă tehnică mai valoroasă.

- Mika, cum aştepţi partidele cu Gyor, fosta ta echipă?
- Nu-mi doream meciul ăsta acum. Aş fi dorit mai bine să ne întîlnim în finală. Dar aşa a fost să fie. Noi am făcut paşi greşiţi în grupă cu Buducnost şi am ajuns să jucăm cu Gyor.

- O spui de parcă ţi-ar fi teamă de Gyor!
- Nu, nu am nici un pic de frică. Am ajuns în semifinale prin forţele noastre, prin puterea noastră. Am ajuns aici şi fiţi siguri că nu ne vom da acum la o parte! Fiecare dintre noi îşi doreşte enorm să joace o finală de Liga Campionilor. Suporterii să creadă în noi, să ne susţină pînă la capăt şi poate la final vom împărţi împreună bucuria.

- Cum vezi Gyorul de acum faţă de cel pe care l-ai lăsat în iunie 2011?
- Gyor a fost întotdeauna o echipă foarte puternică. O formaţie care a avut mereu obiective îndrăzneţe. Din păcate pentru ele, şi spun asta pentru că am fost şi eu acolo, nu au ajuns niciodată pînă la trofeu. Am pierdut finala Ligii, a Cupei Cupelor şi a Cupei EHF. Sper ca acum să se întîmple la fel, să le eliminăm şi să joace Oltchimul ultimul act în Liga Campionilor! Oricum, cred că acum Gyor e mai puternică pentru că are o bancă tehnică mai valoroasă.

- Care sînt punctele lor forte?
- Au un singur punct forte: Anita Gorbicz. Cînd ea nu joacă, echipa nu merge. Am jucat acolo şi ştiu ce spun. E tipul de jucătoare care evoluează pentru echipă, care îşi pune în valoare coechipierele. Şi mie îmi făcea nişte culoare şi-mi dădea nişte pase senzaţionale, nu-mi rămînea decît să arunc la poartă şi să înscriu. Pe Gorbicz trebuie să o anihilăm ca să avem şanse!

- Va fi la fel de periculoasă şi dacă va juca extremă?
- Eu nu cred că va juca extremă prea mult. Cu toate că preferă să joace pe extremă, îi place să arunce de pe acest post. Dar eu o văd evoluînd în centru. Şi de pe extremă însă va fi periculoasă. Sigur că mai sînt şi alte jucătoare valoroase acolo. Cred că dacă noi ne apărăm bine, numai aşa putem cîştiga. Nici o handbalistă nu iubeşte să se apere, toată lumea vrea să înscrie, dar un meci ca ăsta poate fi cîştigat doar cu apărarea.

- Se va decide totul în primul meci, de la Vîlcea?
- În nici un caz! Eu am trăit cu Gyor nişte răsturnări uluitoare. Şi în finala Ligii, din 2009, am bătut la Viborg cu două goluri şi apoi am pierdut acasă la trei. Aşa că, indiferent de scor, manşa decisivă va fi la Gyor sau, mă rog, la Veszprem.

- Apropo de Veszprem. Nu e un dezavantaj pentru ele că joacă acolo?
- Ba da. Eu ştiu ce am trăit în 2009. Sala e mare, suporterii sînt şi acolo aproape de echipă, dar nu e ca la Gyor. Nu eşti în locul unde te antrenezi zilnic, unde cunoşti fiecare colţişor.

- E prea mare presiunea pe voi?
- Nu. Dorinţa cred că e foarte mare să reuşim. Bine, e şi presiune, dar aşa e în momentul în care ajungi aproape de vîrf. Aerul e mai tare! Trebuie să ştim să ieşim din această situaţie. Îmi doresc enorm să joc cu Oltchim o finală de Ligă şi pentru asta aş face orice pe teren.

Doar cu charterul

Gyor e cea mai bogată echipă la ora actuală din handbalul feminin. Susţinută de concernul german Audi, Gyor are un buget de 5 milioane de euro. Campioana Ungariei e singura formaţie care face toate deplasările cu charterul. La Rm. Vîlcea, Gyor va ajunge sîmbătă după-amiază. Maghiarele vor ateriza pe aeroportul din Sibiu şi de acolo vor merge cu autocarul pînă la Vîlcea. Echipa va fi susţinută la meci de 200 de suporteri care se vor deplasa cu autocarele.

Interes enorm
3.300 de spectatori vor asista duminică seara la partida dintre Oltchim şi Gyor. Cererea de bilete la Vîlcea a fost de peste 10.000! Pe lîngă cei aproape 1.000 de abonaţi, restul tichetelor s-au vîndut vineri în doar o oră! Tichetele la semifinala cu Gyor au costat între 40 şi 80 de lei, în funcţie de locul avut în sală. Gyor a ales să joace returul cu Oltchim la Veszprem, în Veszprem Arena, o sală de 6.000 de locuri, tocmai pentru ca suporterii să poată veni în număr cît mai mare. Sala din Gyor, "Magvassy Mihaly" are doar 2.000 de locuri.

"Nu trebuie să ne plîngem acum că ne lipsesc multe jucătoare. Ar fi fost foarte bine să poată juca toate fetele, dar nu avem ce face. Cele care sîntem însă trebuie să dăm totul" (Aurelia Brădeanu)

"Nu mulţi au încredere în noi, nu toţi ne dau şanse la calificare. Noi vom lupta însă pentru cei care cred în noi şi îşi doresc să ajungem în finală" (Aurelia Brădeanu)

"Va fi o partidă grea, dar avem o şansă bună de a ne impune. E o sală foarte frumoasă, vor fi mulţi suporteri şi cred că va fi o atmosferă incredibilă" (Heidi Løke, pivot Gyor)

4-3 e scorul întîlnirilor directe între Gyor şi Vîlcea. Un meci s-a terminat egal. Oltchim le-a eliminat însă pe unguroaice în 2010, în semifinale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
anitzaa
anitzaa  •  01 Aprilie 2012, 20:25
Postat de giry pe 31 Martie 2012, 13:26

eu cred ca vom pierde la 5-10 goluri....vom asista din nou la prestatia jalnica a pseudo-antrenorului care va apela din nou la 'hai fetelor'...tactica lui de 2 lei.....

Eeeee... si acum ce mai zici? Nu am pierdut. Fetele au demonstrat inca o data ca au valoare. :p

neanicu86
neanicu86  •  01 Aprilie 2012, 11:32
Postat de ceaiuri pe 31 Martie 2012, 16:41

normal ca vom crede in voi deoarece calculul hartiei nu se reflecta si in teren(ca lot stau mai bine ca noi..dar tinand cont ca e un joc de echipa..se pot intampla multe)poate e bine ca sunt vazute favorite(presiunea va fi mai mult pe umerii lor)chestia ca si vecinii intr-un sondaj cred ca putem invinge(un procent care depaseste net pe al nostru... cel putin la ziarul..vecin unde toti cunosc si dif de ..goluri cu care pierdem)dar pana maine, astazi e prima sem unde echipele nordice intodeauna au stiut sa pregateasca meciurile decisive cred ca larvik dispune de o..echipa echilibrata si cred ca astazi poate castiga

Pai vecinii cred ca noi vom juca cu Neagu, Ungureanu, Galca si Jovanovici. Alta era situatia daca aveam lotul apt.

ceaiuri
ceaiuri  •  31 Martie 2012, 16:41

normal ca vom crede in voi deoarece calculul hartiei nu se reflecta si in teren(ca lot stau mai bine ca noi..dar tinand cont ca e un joc de echipa..se pot intampla multe)poate e bine ca sunt vazute favorite(presiunea va fi mai mult pe umerii lor)chestia ca si vecinii intr-un sondaj cred ca putem invinge(un procent care depaseste net pe al nostru... cel putin la ziarul..vecin unde toti cunosc si dif de ..goluri cu care pierdem)dar pana maine, astazi e prima sem unde echipele nordice intodeauna au stiut sa pregateasca meciurile decisive cred ca larvik dispune de o..echipa echilibrata si cred ca astazi poate castiga

Vezi toate comentariile (15)
Comentează