SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALELE CAMPIONATULUI

Mette Klit speră să rezolve rapid dulelul cu HCM Baia Mare: "Vrem să închidem finala în două jocuri!"

Daneza Mette Klit s-a întîlnit de două ori cu slovenul Tonje Tiselj, fiecare cîştigînd cîte o partidă
Daneza Mette Klit s-a întîlnit de două ori cu slovenul Tonje Tiselj, fiecare cîştigînd cîte o partidă

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2015 00:00

Mette Klit, antrenoarea daneză a CSM-ului, e superoptimistă şi crede că echipa sa va cîştiga titlul după două partide.

Lupta pentru Liga Campionilor începe vineri, în Polivalenta din Capitală. CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare îşi dispută titlul naţional, dar şi participarea în Liga Campionilor.

Doar cîştigătoarea titlului va avea locul asigurat în grupele Ligii, urmînd ca vicecampioana să primească, cel mai probabil, din partea federaţiei europene, un wild-card pentru calificări!

CSM Bucureşti e în faţa unei premiere. Echipa nu a cîştigat nici un titlu de campioană, dar îşi doreşte enorm acest lucru, mai ales că a făcut transferuri de marcă pentru sezonul viitor, în vederea participării în Ligă. La CSM vor juca danezele, Line Jorgensen şi Maria Fisker, dar şi suedeza Isabelle Gullden, MVP-ul ultimului Campionat European.

"Vreau un arbitraj fair-play"

Mette Klit, daneya de pe banca CSM-ului, e foarte încrezătoare înaintea dublei cu Baia Mare. "La Baia Mare e greu să cîştigi, e un teren dificil, dar tot ce ne dorim e să avem un arbitraj fair-play. Ca să fiu sinceră, la cele două meciuri anterioare nu s-a întîmplat asta", a declarat Mette.

Şi pentru Klit ar fi o premieră cîştigarea unui titlu, ea avînd astfel de succese numai din postura de secund în Danemarca. "Respectăm Baia Mare, dar vreau să închidem finala în două meciuri. Sînt sigură că o să putem cîştiga titlul", a subliniat Klit.

Fără prime suplimentare

Directorul general al CSM-ului, Constantin Căliman, a dezvăluit faptul că nici la fete, nici la băieţi, jucătorii nu vor avea prime speciale la cîştigarea titlului. "Din păcate, asta nu e un lucru bun. Legislaţia nu permite unui club bugetar să-şi motiveze suplimentar jucătorii", a declarat Căliman.

Handbaliştii de la CSM Bucureşti au însă două salarii restante, sperînd ca totul să se reglementeze în zilele care urmează.

Anul trecut la retrogradare, acum aproape de titlu

Echipa masculină a CSM Bucureşti e echipa paradoxurilor. Sezonul trecut, formaţia abia a scăpat de retrogradare. A fost salvată, mai întîi, de schimbarea sistemului competiţional şi trecerea de la 12 la 14 echipe, iar apoi şi-a cîştigat dreptul de a rămîne în prima ligă în play-out.

"Nu mă aşteptam, ca să fiu sincer, ca echipa să se califice în finală. E o mare provocare însă pentru club să joace cu ambele formaţii în finală. Ar fi ceva formidabil să jucăm cu ambele formaţii şi în grupele Ligii Campionilor. Cînd am înfiinţat aceste formaţii însă, spre Liga Campionilor ne-am gîndit!", a declarat Constantin Căliman.

Minaur îl aduce pe Tamas Ivancsik

Minaur Baia Mare nu a mai cîştigat titlul în România din 1999, dar porneşte din postura de mare favorită în faţa celor de la CSM Bucureşti. Formaţia maramureşeană pregăteşte deja lotul pentru sezonul viitor, dorind să se califice în grupele Ligii Campionilor.

Doi foşti jucători de la Veszprem, pivotul sîrb Uros Vilovski şi extrema dreapta Tamas Ivancsik, tratează cu Minaur. Tamas a şi fost la Baia Mare, discutînd cu conducerea clubului. Fostul său coleg, Nikola Eklemovici, e intermediarul transferurilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  21 Mai 2015, 19:24

Ea zice exact ce vor sa auda sefii ...

882146138493919
Florin Chis  •  21 Mai 2015, 19:15

Daneza vorbeste? da e frica Hcm Baia Mare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează