SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA BRĂILA - MINAUR 19-26

Minaur Baia Mare a obținut o nouă victorie în Liga Națională

Cristina Laslo a marcat de 5 ori în poarta apărată de Elena Șerban FOTO Sabin Malișevschi
Cristina Laslo a marcat de 5 ori în poarta apărată de Elena Șerban FOTO Sabin Malișevschi

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 19:23 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 19:39

Minaur Baia mare și-a trecut în cont a 5-a victorie în campionat, 26-19 cu Dunărea Brăila. Antrenorul Costică Buceschi a revenit pe banca formației maramureșene după perioada de carantină.

Orașul Baia Mare a intrat de azi, de la ora 17:00, în carantină! Când e vorba de handbal însă, echipa lui Costică Buceschi nu ține cont de carantină. Joacă din ce în ce mai bine și speră să se bată până la final cu CSM București și SCM Rm. Vâlcea în lupta la titlu. 

Etapa a 6-a a Ligii Naționale se joacă pe parcursul a două zile, tot sub formă de turneu, în Sala Polivalentă din Capitală. Miercuri s-au disputat trei partide, a patra, CSM Slatina - CSM București, fiind câștigată de bucureștence la "masa verde", 10-0, după ce Slatina, cu 8 cazuri de COVID-19, a anunțat că nu se prezintă la meci.

Capul de afiș al zilei a fost disputa dintre Dunărea Brăila și Minaur Baia Mare, locurile 5, respectiv 3 în ediția trecută a Ligii Florilor. Meciul nu a avut însă suspans, maramureșencele câștigând foarte clar o partidă dominată de la un capăt la altul.

Idehn-Laslo-Lavko, trio letal

Brăila a condus de trei ori pe parcursul jocului, la 1-0, 2-0 și 3-2. Minaur a dictat apoi ritmul și nu a mai cedat inițiativa până la ultimul fluier. Portarul naționalei Suediei, Filippa Idehn, a făcut cel mai bun meci de când a venit la Baia Mare. Nordica a fost ca un păianjen în poartă, opunându-se la aruncările în situație de 1 la 1 ale adversarelor. Cristina Laslo a fost coordonatorul perfect al acțiunilor ardelencelor, iar sârboaica Lavko principalul om de gol.

Brăila a suferit mult la jocul colectiv, dunărencele au făcut multe greșeli individuale și le-au ușurat misiunea băimărencelor. Antrenorul Neven Hrupec nu mai știa ce să facă, Brăila având în prima repriză nu mai puțin de 7 ratări în situație de singur cu portarul. În partea a doua, Brăila a dat semne că ar putea reveni, s-a apropiat la două lungimi, dar apoi Minaur s-a distanțat iar și a câștigat fără emoții la final, 26-19.

"Ne putem bate la titlu!"

Antrenorul Costică Buceschi crede că Minaur se poate ține de CSM București până la finalul sezonului, cu condiția să nu mai aibă parte de accidentări. "Din luna ianuarie vom începe și meciurile de cupă europeană, în EHF European League. Avem un lot numeros, dar din păcate am pierdut deja două jucătoare de bază, pe Massing și Rysankova. Dacă nu vom mai avea accidentări, vom lupta până la capăt pentru orice punct, ne vom bate acolo, în față. Rămâne însă și această loterie a COVID-19, cu aceste teste dinaintea meciurilor", a punctat Buceschi. Tehnicianul a subliniat și faptul că nu e de acord cu câștigarea partidelor cu 10-0 cu echipele care nu pot alcătui o formație din cauza infectărilor. "Ar trebui ca meciurile să fie decise pe teren, nu în laboratoare. Să ți se dea șansa să joci pe teren, chiar dacă ai doar 9-10 jucătoare. În sport ar trebui să primeze fair-playul", a mai spus Buceschi.

Minaur Baia Mare a obținut o nouă victorie în Liga Națională
Costică Buceschi a adus singurul titlu din istorie la Baia Mare FOTO Raed Krishan

Mai greu în fața televizorului!

Minaur l-a avut pe bancă pentru prima dată în acest sezon pe antrenorul Costică Buceschi, cel care din cauza virusului SARS-CoV-2 a lipsit în etapele 2-5, disputate la Sf. Gheorghe. Tehnicianul a recunoscut că a fost mult mai ușor pe marginea terenului. "Trăirile sunt altele în fața televizorului, dar sunt bucuros că și fără mine, fetele au reușit un parcurs foarte bun și au avut meciuri reușite. Din păcate, meciurile de handbal de azi țin foarte mult și de loteria COVID, că nu știi ce jucătoare ies pozitive și pe care poți să te bazezi", a declarat Buceschi.

Griji înainte de Viborg

Dunărea Brăila va juca pe 21 și 22 noiembrie "dubla" cu Viborg, din turul 3 al EHF European League, ambele meciuri având loc în România. "Știm cine e Viborgul în Europa, e o echipă puternică, joacă un handbal modern. Vom încerca să ne calificăm, dar trebuie să jucăm mult mai bine, să nu mai facem atâtea greșeli și să arătăm mult mai multă determinare", a declarat antrenorul croat Neven Hrupec.

Rezultate etapa a 6-a

Crișul Chișineu-Criș-Activ Ploiești 15-19 
Dacia Mioveni-Gloria Buzău 18-24 
Dunărea Brăila-Minaur Baia Mare 19-26 
CSM București-CSM Slatina 10-0 
SCM Rm. Vâlcea-Gloria Bistrița 10-0

Programul de joi
13:00 CSU Cluj-HC Zalău 
15:45 SCM Craiova-CSM Galați 
18:30 Măgura Cisnădie-Rapid (TVR1)

Citește mai multe știri din handbal:

Cu o echipă în România, cu alta la Podgorica? Alte probleme pentru SCM Rm. Vâlcea!

EXCLUSIV Căpitanul lui Dinamo, mărturie impresionantă: „Sportul m-a salvat, m-am născut într-un oraș dur”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează