SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Minaur Baia Mare și-a aflat adversarele din Final 4! Ce urmează pentru maramureșence

FOTO Dan Potor
FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 19:45 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 19:55

Minaur Baia Mare, Ikast, Siofok și Nantes formează careul de ași în EHF European League. Nu se știe încă în ce format se va juca în semifinale.

Minaur Baia Mare a fost creditată la începutul competiției de Federația Europeană de Handbal (EHF) cu prima șansă la câștigarea EHF European League, a doua competiție ca valoare în Europa. Cu 7 victorii și o singură înfrângere, maramureșencele au arătat excelent în acest sezon european, iar suporterii echipei așteaptă câștigarea trofeului.

De altfel, principalele favorite, alături de Baia Mare, s-au calificat și ele în Final 4: Siofok KC (Ungaria) și Ikast Herning (Danemarca). Siofok este formația care a câștigat ultimul trofeu, cel din 2019, anul trecut competiția oprindu-se în semifinale din cauza pandemiei. Și în acest sezon, deși a avut mari probleme cu banii, Siofok a avut un parcurs excelent în EHF European League: 7 victorii și un singur rezultat de egalitate. În "sferturi" maghiarele au trecut de rusoaicele de la Astrahan care au acceptat să joace ambele partide în Ungaria.

Minaur Baia Mare și-a aflat adversarele din Final 4

Ikast Herning este cea mai galonată echipă rămasă în competiție. Are în vitrină două Cupe EHF (2002, 2011), două Cupa Cupelor (2004, 2015) și Challenge Cup (1998). Ikast a pierdut și ea un singur meci în actuala ediție, câștigând 7. A patra echipă calificată este Nantes Atlantique. Este echipa care a eliminat Gloria Buzău în meciul decisiv pentru calificarea în grupă. Nantes a trecut în "sferturi" de Zvezda Zvenigorod, iar în actuala ediție a înregistrat 7 victorii și 3 înfrângeri.

Federația Europeană de Handbal trebuie să ia o decizie până în 15 aprilie în ceea ce privește formatul competiției în semifinale. Normal a fost anunțat Final 4, cu semifinalele și finala în două zile consecutive. Nicio echipă nu și-a arătat însă interesul de a găzdui turneul. "Cheltuielile sunt foarte mari, Baia Mare nu e interesată de a găzdui Final Four-ul. Bugetul pentru sezonul viitor trebuie drămuit", a anunțat antrenorul Costică Buceschi.

Citește mai multe știri din handbal:

Adi Vasile, antrenorul lui CSM București, speriat de un detaliu înaintea deplasării decisive din Rusia: „E neobișnuit pentru noi”

EXCLUSIV Primarul Nicușor Dan: „Bucureștiul are nevoie de CSM. E un brand!” + „Echipa de handbal costă 17-18 milioane de lei”

Playtech: BOMBĂ! Liviu Dragnea, eliberat din închisoare! Vestea șoc a judecătorilor a venit ACUM


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează