SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Minaur Baia Mare, victoria la debut în EHF European League » Revenire senzațională a maramureșencelor!

Andreea Popa a fost de neoprit în meciul cu Storhamar FOTO Dan Potor (Baia Mare)
Andreea Popa a fost de neoprit în meciul cu Storhamar FOTO Dan Potor (Baia Mare)

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 17:01 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 17:23

Minaur Baia Mare-Storhamar Elite 33-29 (14-13). Condusă cu 5 goluri diferență în repriza a doua, Minaur a jucat excelent în ultimele 16 minute. Evoluție de senzație pentru Cristina Laslo și Andreea Popa

Minaur Baia Mare a învins cu 33-29 pe Storhamar Elite, în primul meci din grupa C în EHF European League. Nu a fost deloc ușor însă pentru maramureșence, care au alternat perioadele bune de joc cu unele foarte slabe. Norvegiencele au condus 80 la sută din timpul de joc, dar pe finalurile de repriză au clacat de fiecare dată. În prima repriză, de la 8-11 în minutul 26, Minaur și-a ridicat nivelul jocului și a intrat la pauză cu avantaj de un gol: 14-13!

În partea a doua, Storhamar s-a desprins la 21-16 în doar 7 minute de la reluare. Baia Mare părea total debusolată, jocul gazdelor fiind lent, previzibil. Perioada de debusolare a continuat până la jumătatea reprizei, atunci când Storhamar era în avantaj clar, 25-21.

Un trio formidabil

În ultimele 16 minute, Baia Mare a avut însă trei jucătoare care au întors soarta partidei. Cristina Laslo-Jovana Kovacevici și Andreea Popa au jucat aproape fără greșeală. Sârboaica avusese doar 33 la sută procentaj în prima repriză, 3 goluri din 9 aruncări, dar în partea a doua a avut sută la sută: 6 goluri din tot atâtea încercări. Andreea Popa a avut și ea 7 reușite, dintre care 5 în repriza a doua, și 4 în ultimele 12 minute!

Storhamar nu a mai putut ține ritmul, norvegiencele nemaigăsind soluții să depășească apărarea foarte bună a maramureșencelor. Guro Nestaker și Tonje Enkerud nu au mai găsit calea spre gol în ultimele 10 minute, iar Minaur s-a impus mai clar decât evoluția din teren, 33-29, cu trei reușite marcate cu poarta goală. Start cu victorie pentru Minaur, care va trebui să joace mult mai constant în următoarele partide pentru a-și păstra statutul de favorită la câștigarea EHF European League.

Minaur Baia Mare-Storhamar Elite 33-29

Minaur Baia Mare: Kovacevici 9, Laslo 7, A. Popa 7, Blohm 2, Tănasie 2, Idehn 1, Lavko 1, Araujo 1, Polocoșer 1, Seraficeanu 1, Fujita 1. Antrenor: Costică Buceschi 
Storhamar: Nestaker 10, Folkvord 4, Jakobsen 4, Enkerud 4, Hovden 4, Amundsen 3. Antrenor: Finn Gabrielsen

SCM Rm. Vâlcea-Gyor » Misiune imposibilă pentru Vâlcea în fața campioanei Europei!

Minaur Baia Mare, principala favorită la câștigarea EHF European League!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close