SPORTURI  »  HANDBAL  »  LADA TOGLIATTI - HC ZALĂU 30-24

Misiune dificilă » HC Zalău a pierdut la şase goluri diferenţă manşa tur a finalei Cupei EHF

Gheorghe Tadici este nemulţumit de jocul elevelor sale
Gheorghe Tadici este nemulţumit de jocul elevelor sale

Articol de - Publicat duminica, 06 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 05 mai 2012 21:17

HC Zalău a pierdut la şase goluri diferenţă prima manşă a finalei EHF şi are şanse minime de a cuceri trofeul.

Lada Togliatti, echipa pregătită de selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov, formaţia care are în componenţă şase campioane mondiale şi tot atîtea vicecampioane olimpice, a luat o opţiune serioasă pentru cîştigarea trofeului EHF în 2012. Lada a învins-o ieri, pe teren propriu, cu 30-24 pe HC Zalău, teamul lui Gheorghe Tadici plătind tribut mai mult lipsei de experienţă în Europa.

O repriză excelentă
Ardelencele au jucat de la egal la egal în prima repriză cu mult mai titratele lor adversare. Lada a condus în permanenţă, s-a desprins la 12-8 cu zece minute înainte de pauză, dar Zalăul a revenit formidabil. Georgiana Ciuciulete, pivotul Zalăului, a fost de neoprit, apărarea a funcţionat şi ea la parametri maximi, iar echipa lui Tadici a luat, surprinzător, conducerea în minutul 28. Totuşi, Lada a intrat în avantaj la cabine, 15-14, profitînd de neatenţiile din apărare ale oaspetelor.

În partea a doua, Zalăul a început foarte prost. În zece minute a marcat o singură dată şi a primit şase goluri, rusoaicele desprinzîndu-se la 21-15. Vali Beşe, cea mai experimentată jucătoare a Zalăului, a marcat ori de cîte ori a avut ocazia şi Zalăul s-a apropiat la 4 goluri. Bliznova, Muravieva, Marenikova, dar şi portarul Sidorova au fost jucătoarele letale pentru Zalău, Lada cîştigînd în cele din urmă cu 30-24, ultimul gol venind în ultimele secunde.

Tadici: "Luptăm pînă la capăt!"

Gheorghe Tadici mai speră încă în cîştigarea trofeului, deşi recunoaşte că Lada e favorită.

E la a treia finală de cupe europene din carieră. Le-a cîştigat pe primele două. În 1996, cu Silcotub Zalău, a depăşit echipa norvegiană Skien şi a cucerit City Cup, iar 11 ani mai tîrziu, pe cînd antrena Oltchimul, a trecut în Cupa Cupelor de altă echipă norvegiană, Byasen Trondheim. Speră să aibă cîştig de cauză şi acum, în Cupa EHF.

- Domnule Tadici, puteţi recupera cele şase goluri în returul de la Oradea, de peste o săptămînă?
- Va fi greu, dar nu imposibil. Imediat după ce s-a terminat meciul le-am strîns pe fete şi le-am spus: "Trebuie să ne gîndim de acum că vom învinge la şapte goluri!". Aşa sînt eu, poate e un defect profesional, dar cred pînă la capăt.

- Sînteţi nemulţumit de jocul de la Togliatti?
- Da, sînt nemulţumit. Am tratat cu superficialitate finalurile de repriză şi am început prost şi repriza a doua. Nemulţumit de jocul extremelor. Dar acum trebuie să ne gîndim doar la retur!

- Arbitrajul cum vi s-a părut?
- Fără să implic arbitrajul, nu din cauza arbitrajului am pierdut noi, au fost unele decizii de neînţeles. Pe ele le-a lăsat să se apere dur, iar la noi, orice fault mai tare s-a lăsat cu eliminare.

- Cît de mult mai credeţi în calificare?
- Cred în echipa mea, putem să producem o mare surpriză, deşi avem în faţa una dintre cele mai puternice echipe, cu multe campioane mondiale, vicecampioane olimpice în lot. Oricum, eu sînt mîndru că am ajuns aici, că am reprezentat cum se cuvine handbalul românesc.

Lada Togliatti 30: Bliznova 8, Muravieva 6, Davîdenko 3, Marenikova 3, Cernoivanenko 2, V. Jilinskaite 2, Şipilova 2, Garanina 2, Gorşenina 1, Nikitina 1. Antrenor: Evgheni Trefilov

HC Zalău 24: Ciuciulete 9, Beşe 5, Szucs 3, Molfea 1, Ţurcaş 1, Czeczi 1, Şomoi 1, Bădiţă 1, Rob 1, Ailincăi 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Mai 2012, 18:41

o infrangere la 2-3goluri poate era mai aproape de adevar..unele fete au jucat curajos(lipsa de experienta la unele a dus la unele ratari care a dus la aceasta diferenta)..cum e un joc de echipa valorea jucatoarelor ce formeaza lotul devine primordiala(rusoaicele aici au avantaj aici)dar cum jucam cu trofelul pe..masa cine stie poate reusim sa si-l oprim...

dorindeva
dorindeva  •  07 Mai 2012, 13:26

Pe buna dreptate putem spune ca H.C. Zalau a jucat de la egal la egal cu Lada Togliatti in prima repriza. Sa zicem ca doar tineretea si lipsa de experienta internationala a unor jucatoare a facut ca Zalaul sa nu obtina un rezultat mai strans. Finala se joaca in doua manse si daca fetele lui Ghe. Tadici vor juca tot meciul retur cum au facut-o in prima repriza in Rusia sansele de a intoarce rezultatul vor fi foarte mari. Publicul ce va fi prezent in sala de la Oradea, speram in numar cat mai mare, va putea ajuta echipa zalauana sa-si indeplineasca visul. Fac un apel tuturor celor care iubesc handbalul sa vina alaturi de H.C.Zalau, de handbalul romanesc.

gabrielaj
gabrielaj  •  06 Mai 2012, 23:02

Succes fetelor luptati pana la sfarsit ,nimic nu este imposibil.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează