SPORTURI  »  HANDBAL  »  HYPO VIENA - OLTCHIM, MÎINE, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Miza e primul loc » Oltchim va juca în returul cu Hypo cu gîndul la fotoliul de lider al grupei

Oltchim are prima şansă la locul 1.
Oltchim are prima şansă la locul 1.

Articol de - Publicat sambata, 10 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 19:51

Vîlcea poate ceda şefia grupei A dacă pierde la Viena la şase goluri diferenţă. "Galacticele" vizează însă doar victoria.

În meciul de debut al actualului sezon, Oltchim a învins pe Hypo Viena, pe teren propriu, cu 30-25. De atunci, "galacticele" au legat patru victorii consecutive şi conduc fără probleme în grupa A, cu maximum de puncte.

Campioana Austriei nu a pierdut nici ea decît meciul de la Rm. Vîlcea astfel că, duminică, în sala Maria Enzersdorf, se va juca pentru primul loc. Hypo are nevoie de un succes la minimum şase goluri diferenţă, dar Oltchim nu concepe să nu-şi treacă în cont o nouă victorie.

"Cred că la Viena va fi cel mai greu joc de pînă acum. Hypo ne-a plus serioase probleme şi la Vîlcea, dar mergem să cîştigăm. Avem nevoie de o victorie pentru moralul nostru", a declarat interul dreapta Katarina Bulatovici.

"La Viena se cîştigă greu de obicei, dar am mai făcut-o şi acum doi ani şi apoi am jucat finala. Sperăm să cîştigăm şi acum pentru că avem un lot care să ne dea speranţe. Totul depinde doar de noi, de felul cum vom evolua", crede Iulia Curea. Hypo, echipa cu opt brazilience în lot, vizează punctul care i-ar asigura matematic calificarea în Main Round.

"Oltchim e cea mai bună echipă din grupă, se va bate la cîştigarea trofeului, dar putem să facem o mare surpriză. Vom juca de la egal la egal", spune extrema Alexandra do Nascimento, golgeterul de la Hypo, cu 25 de goluri marcate în primele patru etape.

Do Nascimento a fost ofertată în mai multe rînduri de Oltchim să vină la Vîlcea, dar nu a fost lăsată de club. "Eu mi-am dorit, mi-am dat acordul, dar cluburile nu s-au înţeles", a recunoscut extrema dreapta.

Paula se întoarce la Hypo
De-a lungul timpului, au fost multe jucătoare din România care au îmbrăcat tricoul galben-albastru al campioanei Austriei. Între acestea Edith Matei, Liliana Ţopea, Carmen Petca, Simona Spiridon, Gabriela Rotiş Nagy sau Alina Marin. Actualul portar al Oltchimului, Paula Ungureanu, a jucat şi ea la Hypo Viena între 2004 şi 2006, cîştigînd în două rînduri campionatul şi Cupa Austriei. În ediţia 2004-2005, Paula a jucat cu Hypo în semifinalele Ligii.

8 trofee de Cupa Campionilor Europeni şi de Liga Campionilor are în vitrină Hypo Viena, fiind cea mai galonată echipă din cele 16 care au luat startul în acest sezon

13 întîlniri directe au avut loc între Hypo şi Oltchim în Ligă. De 8 ori au învins austriecele şi de cinci ori Vîlcencele. La Viena, Oltchim a cîştigat de două ori din şase dispute

CLASAMENT GRUPA A
1. Oltchim 4 4 0 0 115-83 8p
2. Hypo 4 3 0 1 112-99 6p
3. Randers 4 1 0 3 104-109 2p
4. Buxtehuder 4 0 0 4 85-125 0p

JOLIDON CLUJ-KRIM LJUBLJANA (duminică, ora 16:30, direct DigiSport 1)

Vor în Cupa Cupelor
Jolidon Cluj joacă duminică ultimul meci pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Fără şanse la calificare, după patru înfrîngeri consecutive, Jolidon mai are speranţe să prindă locul 3 în grupă, cel care ar trimite-o în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Clujencele au nevoie de o victorie la două goluri diferenţă cu campioana Sloveniei, Krim Ljubljana. Va fi foarte greu, cu atît mai mult cu cît, la Krim, a revenit în teren şi vedeta echipei, Andrea Penezici, accidentată în timpul Olimpiadei de la Londra. În tur, Krim a cîştigat la limită, 28-27.

CLASAMENT GRUPA B
1. Gyor 4 4 0 0 114-86 8p
2. Podravka 4 3 0 1 92-86 6p
3. Krim 4 1 0 3 92-112 2p
4. Jolidon 0 0 4 92-106 0p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dilibau
dilibau  •  11 Noiembrie 2012, 19:47
Postat de vera_rapid pe 11 Noiembrie 2012, 19:38

Ce s-a intamplat cu Valentina Elisei? e accidentata sau a fost data afara de la Oltchim? Sper ca o sa mai joace pt nationala.....

E insarcinata dar a promis ca va reveni dupa nastere. Cat despre meciul de azi, o aparare naucitor de visatoare a fost marca unui joc extrem de prost. Totusi echipele mari si cand joaca f prost castiga, iar victoria Oltchimului e inca o dovada. Poate daca o aveam pe Paula intre buturi de la inceput altul ar fi fost deznodamantul, dar e bine si asa. E adevarat ca au avut si ghinion (cel putin vreo 10 bare tot meciul), dar ma bucura revenirea in forta a Katarinei. Am spus dupa meciul cu Randers ca se va revansa pt evolutiile mai slabe cu danezele si asa a fost. Super-Criss inca isi regleaza tirul, dar azi m-a speriat accidentarea Marijei, sper sa nu lipseasca prea mult. Bravo fietili!

vera_rapid
vera_rapid  •  11 Noiembrie 2012, 19:38

Ce s-a intamplat cu Valentina Elisei? e accidentata sau a fost data afara de la Oltchim? Sper ca o sa mai joace pt nationala.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează