SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Miza pe puncte » CSM București are nevoie de victorie la Ljubljana pentru a spera la locul 2

Carmen Martin a marcat 20 de goluri pentru CSM București în acest sexon // FOTO Marius Ionescu
Carmen Martin a marcat 20 de goluri pentru CSM București în acest sexon // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2017 00:00

CSM București are doar șansa victoriei la Ljubljana pentru a mai spera la locul doi în grupa principală 2.

Campioana Europei nu a început tocmai bine grupa principală 2 a Ligii Campionilor. Egalul de pe teren propriu, cu Larvik, le obligă pe bucureștene să aducă acum cât mai multe puncte din deplasare. Prima posibilitate, azi, partida de la Ljubljana, cu Krim.

Fostă dublă campioană a Europei, trofee obținute în 2001 și 2003, de alte trei ori finalistă a celei mai importante competiții, Krim Ljubljana este una dintre surprizele actualului sezon. Deși era considerată una dintre outsidere, Krim s-a calificat în grupa principală cu 6 puncte.

A câștigat toate partidele de pe teren propriu, dar a obținut și o victorie-surpriză la Larvik. În aceste condiții, CSM va avea o misiune extrem de grea, mai ales că nu trece printr-o formă de moment foarte bună.

"Mergem la Ljubljana să câștigăm. Trebuie să jucăm însă mult mai bine decât am făcut-o cu Larvik, la București. Avem încredere în forțele noastre", a declarat Carmen Martin.

Au jucat la Ljubljana

CSM București are în componență patru handbaliste care au trecut în cariera lor pe la Ljubljana. Oana Manea și Linnea Torstensson au rezistat mai puțin de un sezon în Slovenia, croata Jelena Grubisici a bifat un sezon întreg, iar Carmen Martin un sezon și jumătate.

"E cea mai neagră perioadă a carierei mele. Nu mi-a plăcut deloc la Ljubljana, atmosfera nu a fost deloc una competitivă, deși noi, fetele, ne înțelegeam destul de bine", a declarat Oana Manea, acum căpitanul CSM-ului.

Nici Carmen Martin nu-și aduce aminte cu plăcere de perioada petrecută la Ljubljana. "Era prima mea ieșire în afara Spaniei. În al doilea sezon la Krim m-am accidentat și nu a fost deloc OK", a rememorat extrema dreapta.

Absențe importante

CSM București a ajuns ieri la Ljubljana după un drum mixt cu avionul și autocarul. Antrenorul Aurelian Roșca nu o va avea la dispoziție și pe Paula Ungureanu, portarul care s-a accidentat în meciul de campionat de la Roman.

Paula nu a putut fi refăcută după entorsa la genunchi și se speră în revenirea ei la meciul cu Esbjerg, din etapa viitoare. Și Krim are o absență notabilă. Golgeterul echipei, interul stânga Elizabeth Omoregie, e și ea accidentată și nu poate juca împotriva româncelor.

Mutări de Ligă

Kinga Achruk, interul stânga de la Buducnost Podgorica, a anunțat că se va despărți de campioana Muntenegrului la finalul sezonului. Ea se va întoarce acasă, în Polonia, și va juca la Lublin. Și Cristina Neagu e aproape sigură de plecarea de la Buducnost, fiind mai aproape ca oricând de CSM București. Dacă va ajunge la CSM, cea mai bună jucătoare din lume în 2010 și 2015 va fi însoțită și de pivotul Dragana Cvijici, internațională din Serbia.

Mutarea lunii vine însă din Norvegia, acolo unde Storhamar a anunțat că a semnat un contract cu Heidi Loke! Pivotul naționalei Norvegiei, acum însărcinată, care a rupt contractul cu Gyor, a fost deja prezentată la jumătatea săptămânii în Norvegia, în fața unei săli arhipline. Loke a primit tricoul cu numărul 5 și va juca la Storhamar după ce va deveni a doua oară mămică.

"Fiecare meci de acum e capital pentru noi. Trebuie să câștigăm la Ljubljana pentru a realiza ce ne-am propus"
Aurelian Roșca, antrenor CSM București

"CSM are o echipă stelară şi un buget cu care nu ne putem compara. Dar şi în prima parte a sezonului am jucat împotriva unor cluburi cu bugete mai mari şi totuşi am avut succes"
Uros Bregar, antrenor Krim

22de participări are în Liga Campionilor Krim Ljubljana, fiind echipa cu cele mai multe prezențe

Rezultatele Krimului în acest sezon

  • Esbjerg-Krim: 35-25
  • Krim-Larvik: 24-22
  • Krim-Savehof: 32-29
  • Savehof-Krim: 26-24
  • Krim-Esbjerg: 27-22
  • Larvik-Krim: 31-36
  • Gyor-Krim: 39-22

CLASAMENT GRUPA 2

1. Gyor Audi ETO  5 4 0 1 153-117 8
2. FC Midtjylland 5 3 0 2 128-127 6
3. Krim Ljubljana 5 3 0 2 134-149 6
4. Larvik HK 5 2 1 2 140-139 5
5. CSM București 5 1 1 3 122-130 3
6. Team Esbjerg 5 1 0 4 136-151 2

* primele patru echipe se califică în "sferturi"

Top 3 marcatoare Krim

  1. Elizabeth Omoregie: 34
  2. Aneta Benko: 32
  3. Vesna Milanovici Litre: 27

Top 3 marcatoare CSM

  1. Isabelle Gullden: 35
  2. Majda Mehmedovici: 23
  3. Gnonsiane Niombla: 21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
crimson.veritas
crimson.veritas  •  04 Februarie 2017, 12:00
Postat de crimson.veritas pe 04 Februarie 2017, 12:00

'Ce Se Me ... esti o ***' ... 'Ce Se Me ... esti o ***' ... ups ... aici e cu handbalul finantat din banii mei? Credem ca va referiti ... la Consiliul Superior al Magistraturii ... sorry! Fetelor ... cheluiti-mi banii cu ... folos! ...:))

PS ... evitati locul 6 ...:)) Cifra 6 aduce ... Ghinion! ...:))

crimson.veritas
crimson.veritas  •  04 Februarie 2017, 12:00

'Ce Se Me ... esti o ***' ... 'Ce Se Me ... esti o ***' ... ups ... aici e cu handbalul finantat din banii mei? Credem ca va referiti ... la Consiliul Superior al Magistraturii ... sorry! Fetelor ... cheluiti-mi banii cu ... folos! ...:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ion2010
ion2010  •  04 Februarie 2017, 09:31

Ati scris un ditamai articolul, dar nu ati fost in stare sa ne informati in ce zi si de la ce ora se joaca Krim-CSM. Noroc ca exista FlashScore

Vezi toate comentariile (4)
Comentează