SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Miza pe straniere » Smedescu, Băbeanu şi Buceschi nu vor mai juca la Oltchim

Eliza Buceschi nu a fost reţinută de danezul Vestergaard în lotul Oltchimului.
Eliza Buceschi nu a fost reţinută de danezul Vestergaard în lotul Oltchimului.

Articol de - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 20:47

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, a mai renunţat la trei jucătoare române. În lot vor mai rămîne doar 18 handbaliste, dintre care opt străine.

Pentru că nu intrau în vederile antrenorului Jakob Vestergaard, pentru viitorul sezon, conducerea Oltchimului a decis să renunţe la trei dintre jucătoarele sale. E vorba de portarul Mihaela Smedescu şi de interii Daniela Băbeanu şi Eliza Buceschi. Acestea au fost împrumutate pentru un an la două grupări din Liga Naţională: HCM Baia Mare şi SCM Craiova.

Mihaela Smedescu (26 de ani) a fost prima care a plecat. Deşi a fost în cantonament cu Oltchim, la mare, Vestergaard a ştiut de la început că nu va conta pe serviciile ei, pe acest post figurînd trei portari de echipă naţională: Amandine Leynaud (Franţa), Silvia Navarro (Spania) şi Paula Ungureanu (România). Smedescu, de altfel, a mai fost împrumutată în sezoanele trecute la HC Zalău şi Tomis Constanţa.

Daniela Băbeanu (24 de ani) a fost adusă sezonul trecut de la HC Zalău, fiind în momentul venirii la Rm. Vîlcea golgeterul echipei ardelene. Băbeanu a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din Brazilia 2011, dar era greu să prindă un loc pe banca Oltchimului, avînd în vedere ce contracandidate avea pe post: Alexandrina Barbosa, Marija Jovanovici, Aurelia Brădeanu sau Adina Meiroşu. Băbeanu va juca sezonul viitor la SCM Craiova.

Eliza Buceschi (20 de ani), una din marile speranţe ale handbalului românesc, cea mai bună marcatoare de la Baia Mare, a fost acontată de Oltchim de acum un an. A fost lăsată însă să joace la Baia Mare şi a venit la Vîlcea în această vară. După pregătirea de vară, Vestergaard a decis însă să o mai lase un an la echipa antrenată de tatăl său, Costică Buceschi.

Nu vor avea destule handbaliste în Liga Naţională
O dată cu plecarea celor trei, Oltchim rămîne în lot cu 18 handbalsite, dintre care opt " straniere". Dintre cele zece românce însă, Neagu şi Vizitiu sînt accidentate şi nu vor putea juca în viitorul apropiat. Cum regulamentul FRH prevede ca în Liga Naţională o echipă să nu poată trece pe foaia de joc mai mult de cinci jucătoare străine, în aceste condiţii Oltchim va fi nevoită să treacă pe lista de start în campionatul intern doar 13 handbaliste, în loc de 16 cîte are voie.

Debutează la Szabella Cup
Oltchim Rm. Vîlcea va participa în week-end la primul turneu amical din această vară, Szabella Cup, la Budapesta. La competiţia din capitala Ungariei participă şase echipe, între care campioana Europei, Buducnost Podgorica, campioanele din România, Austria (Hypo Viena) şi Slovenia (Krim Ljubljana) şi vicecampioanele Ungariei (FTC Budapesta) şi Rusiei (Rostov Don). Oltchim va întîlni azi, de la ora 16:55, pe Rostov Don (direct DigiSport 3), iar duminică, de la ora 10:45 pe Krim Ljubljana. În funcţie de locul ocupat, vîlcencele vor mai disputa duminică un joc de clasament.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
razvyyc
razvyyc  •  26 August 2012, 13:16
Postat de dilibau pe 25 August 2012, 16:36

Banii de la Combinat sunt mult mai putini decat viseaza unii, Oltchim a reusit in calitatate de club profestionist sa atraga sponsori generosi, printre care DIGI. Iar salariile jucatoarelor nu sunt atat de mari cum s-a vehiculat, lucru dezmintit de altfel chiar de P. Berbecaru. Si ca o ultima remarca: NU jucatoarele sunt responsabile pt situatia de la combinat, ci conducerea acestuia.

Dili: 1. Ce intelegi prin club profesionist? 2. Cunosti bugetul clubului pentru actualul sezon si cota parte cu care vine Combinatul Chimic? Intrucat sunt in joc banii publici in proportie mai mare de de 60% as vrea si eu putina transparenta, cel putin la nivelul salariilor/primelor... sa vad unde-mi merg banii.

dilibau
dilibau  •  25 August 2012, 18:56

Primul meci de la Cupa Szabella a fost castigat cu 29-23, impotriva rusoaicelor de la Rostov Don.

dilibau
dilibau  •  25 August 2012, 16:36
Postat de whiteredarad pe 25 August 2012, 12:40

Mare enigma : combinatul Oltchim se duce de rapa,echipa de hambal face cheltuili enorme.Este o selectionata internationala,care e facuta doar pentru meciurile din Europa,in campionat-ca de obicei-nu are adversar.Nu prea inteleg cum se justifica asemenea cheltuieli,multe jucatoare au salarii,care ar face pe unii fotbalisti de prim rang ,de la noi, sa lase capul jos.Am auzit ca cel putin 5=6 persoane iau 15-25 mii Eu / luna. Merita,ca si cu romane in majoritate, am ajuns in semifinale si finala ?

Banii de la Combinat sunt mult mai putini decat viseaza unii, Oltchim a reusit in calitatate de club profestionist sa atraga sponsori generosi, printre care DIGI. Iar salariile jucatoarelor nu sunt atat de mari cum s-a vehiculat, lucru dezmintit de altfel chiar de P. Berbecaru. Si ca o ultima remarca: NU jucatoarele sunt responsabile pt situatia de la combinat, ci conducerea acestuia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează