SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Muntenegru a câștigat medalia de bronz la Campionatul European, după ce s-a impus în prelungiri în fața Franței, în finala mică

Muntenegru a cucerit medalia de bronz de la Campionatul European, după ce a trecut de Franța, în finala mică a competiției. 
Foto: Imago
Muntenegru a cucerit medalia de bronz de la Campionatul European, după ce a trecut de Franța, în finala mică a competiției. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 18:13 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 21:00

Naționala Muntenegrului a reușit să câștige medalia de bronz de la Campionatul European, după ce a reușit să se impună în fața Franței, scor 27 - 25, în finala mică. Partida a fost decisă în urma a două reprize de prelungiri, scorul din timpul regulamentar fiind 22 - 22. Este a doua medalie cucerită a Campionatele Europene de echipa care a oprit România din drumul spre semifinale, după ce în 2012 a reușit să câștige medalia de aur, la turneul găzduit de Serbia. 

Prima repriză a fost câștigată surprinzător de muntenegrence, care o conduceau pe Franța cu scorul de 13 - 12 la pauză, în finala mică a Campionatului European. 

Muntenegrencele au început și partea secundă foarte bine, portărița Batinovici reușind să țină poarta intactă în mai multe situații periculoase ale Franței, formație care nu a reușit să marcheze vreun gol în primele 8 minute! 

Spre finalul părții a doua, Franța a revenit în joc, elevele lui Olivier Krumholtz reușind să le pună probleme mari muntenegrencelor. Jucătoarele din Hexagon au revenit pe final și au egalat la 22 la ultima acțiune a meciului, faza prealabilă reușitei fiind intens analizată de arbitri la monitorul video. Finala mică a Campionatului European a mers astfel în prelungiri. 

Balcanicele au dominat ambele reprize de prelungiri, franțuzoaicele nereușind să se oprească din a rata din poziții ideale, inclusiv de la 7 metri. 

Neagu îl contrazice pe șeful FRH la revenirea în țară: „Nu e în asentimentul echipei! Trebuie să facem ceva”
EURO 2022
Neagu îl contrazice pe șeful FRH la revenirea în țară: „Nu e în asentimentul echipei! Trebuie să facem ceva”

Naționala Muntenegrului pierduse în semifinale în fața Danemarcei, scor 23 - 27. De partea cealaltă, Franța a fost învinsă de Norvegia la 8 goluri diferență, scor 20- 28. 

Muntenegru și Franța s-au mai înfruntat la această ediție a Campionatului European de Handbal. Jucătoarele din Hexagon s-au impus, scor 27 - 19, într-o partidă din grupa a doua principală. Din această grupă au mai făcut parte România, Olanda, Germania și Spania. 

Citește și:

România și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2023

Cristina Neagu i-a doborât recordul, dar a ținut să-i transmită un mesaj: „Știu cât de mult ai muncit. Bucură-te!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
ceaiuri
ceaiuri  •  22 Noiembrie 2022, 17:44

bine ca nu am avut accidentari in meciul direct

misu50
misu50  •  21 Noiembrie 2022, 09:57

Arbitrajul ca arbitrajul, dar jocul Frantei a fost de nerecunoscut!! Pe echipa franceza de aseara sunt sigur ca o bateam si noi! E inexplicabil cum o echipa de talia ei poate sa se faca de ras in halul asta! Nu are Muntenegru nici un merit, scorul i l-a pus pe tava Franta!

mendeleev
mendeleev  •  21 Noiembrie 2022, 09:25

Felicitari muntenegrencelor! Cu asfel de atitudine se face performanta, nu cu smiorcaieli, vaicareli si victimizare. Bravo lor!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează