SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE / FINALA/ NANTES-SIOFOK 36-31

Nantes a câștigat EHF European League, deși era cotată cu ultima șansă în Final 4!

Trofeul EHF European League a zburat la Nantes FOTO Dan Potor
Trofeul EHF European League a zburat la Nantes FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 09 mai 2021 21:24 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 22:18

Nantes, echipa franceză care eliminase Minaur Baia Mare în semifinale, a strălucit în atac și a marcat și duminică, tot 36 de goluri în meciul cu Siofok.

Ierarhiile au fost date peste cap la Final Four-ul celei de-a doua competiții continentale găzduit de Baia Mare. Nantes, echipa franceză cotată cu ultima șansă, avea să câștige trofeul. Atacul stelar al franțuzoaicelor, cu Bruna de Paula, Nathalie Hagman, Deborah Kpodar a contat enorm. Nantes a marcat 72 de goluri în cele două meciuri și a câștigat primul trofeu din istoria clubului!

Este și primul trofeu pentru handbalul francez în EHF, după ce Dijon a pierdut finala din sezonul 1992/1993, chiar în fața Rapidului, iar Metz a ratat troeful în 2012/2013 în fața danezelor de la Team Tvis Holstebro. Siofok pornea și ea favorită în finală, așa cum o făcuse și Minaur Baia Mare, în semifinale. Asta pentru că maghiarele erau deținătoarele trofeului și aveau mult mai multă experiență internațională. Numai că Nantes a jucat cu aceeași ambiție și exuberanță cu care joacă o mare echipă. Brazilianca Bruna de Paula a fost din nou argintul viu, omul bun la toate. Nu degeaba a primit trofeul de MVP al Final Four-ului.

O altă jucătoare mică, dar rapidă, din echipa franceză, suedeza Nathalie Hagman, a câștigat titlul de golgeter, extrema dreapta punctând de 18 ori în două meciuri. Nantes e acum îndreptățită să primească un wild-card pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor, dar e greu de crezut că EHF o va prefera în fața Metzului sau Brestului, echipa care va pierde titlul în Hexagon.

Costică Buceschi acuză FRH că a aglomerat calendarul înainte de Final Four: „Nu am fost deloc ajutați!”

VIDEO Locul 3 pentru Minaur Baia Mare în EHF European League. Revenire spectaculoasă pentru băimărence

Playtech: Milionarul în euro care își face cumpărăturile la Kaufland România, cel mai ieftin supermarket dintre toate. Ce caută disperat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează