SPORTURI  »  HANDBAL  »  PERFORMANŢĂ

Naţionala de handbal masculin a terminat pe 3 în Polonia! Ce rezultate au obținut tricolorii la turneul amical

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 mai 2015 21:04

Naţionala masculină a României, pregătită de Aihan Omer şi Sandu Iacob, a terminat cu o victorie ieri, puternicul turneu amical de la Cracovia.

Învinşi în primele două zile de Polonia, 27-24, şi de Brazilia, 30-28, "tricolorii" au trecut în ultima partidă de Egipt, 28-21. Ca şi în meciul cu Brazilia, portarul Mihai Popescu a fost desemnat şi în jocul cu africanii jucătorul meciului.

Brazilia a cîştigat surprinzător turneul, trecînd în meciul decisiv cu 25-24 de Polonia, medaliata cu bronz la ultimul Campionat Mondial.

Au fost ultimele meciuri de pregătire ale românilor înainte de dubla cu Italia, din preliminariile Campionatului European din 2018. România va întîlni Italia pe 10 iunie, la Bari, şi pe 14 iunie la Reşiţa. În grupa C de calificare, pînă acum, România şi Italia au învins de cîte două ori reprezentativa statului Kosovo. Doar prima clasată obţine accederea în faza a doua a calificărilor.

Lotul României folosit la turneul din Polonia

Popescu, Ţenghea, Pralea - portari
Mihalcea, Bera, Ghionea, Onyejekwe, Mocanu, Novanc, Iancu, Şania, Racoţea, Ramba, Ghiţă, Csepreghi, Stavrositu, Criciotoiu, Grigoraş - jucători de cîmp

Ghionea, golgeterul României

Vali Ghionea, extrema dreapta de la Wisla Plock, a fost cel mai bun marcator al României în turneul din Polonia. Vali a marcat 20 de goluri în cele trei partide disputate. Pe locul 2, cu 13 reuşite, s-a clasat Alex Csepreghi, centrul care evoluează acum în Franţa, la Creteil, iar pe 3. cu 11 goluri, Marius Novanc, pivotul de la CSM Bucureşti.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează