SPORTURI  »  HANDBAL  »  MECIURI TEST

Naționala joacă două amicale contra Spaniei cu gândul la CM » Reîntâlnire cu Martin Ambros

Cristina Neagu în acțiune alături de Crina Pintea Foto Raed Krishan
Cristina Neagu în acțiune alături de Crina Pintea Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 19:43 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 11:52

România întâlnește joi și sâmbătă naționala Spaniei în două meciuri de pregătire, în perspectiva partidelor cu Bosnia Herțegovina și Grecia din preliminariile EURO 2024

Pentru dubla cu Spania, selecționerul Florentin Pera are la dispoziție cele mai bune jucătoare în frunte cu Neagu, Pintea, Buceschi și Dumanska. De partea cealaltă, Spania, pregătită de celebrul Martin Ambros, va juca pentru prima oară sub conducerea tehnicianului care a pregătit și naționala României între 2016-2019.

Nicio accidentare în lotul României!

După dubla din luna aprilie din play off-ul pentru Campionatul Mondial 2023 cu Portugalia, în care tricolorele au obținut calificarea la turneul suprem, naționala Românei s-a reunit pentru patru zile la Pitești. Joi și sâmbătă handbalistele pregătite de Florentin Pera, Bogdan Burcea și Ildiko Kerekeș Barbu vor juca împotriva Spaniei.

Este o nouă oportunitate de a ne întâlni, de a contura relațiile de joc, dar și relațiile din afara terenului. Vom testa mai multe formule de echipă, mai multe sisteme de joc pe ambele faze, vor evolua toate cele 22 de jucătoare.

Orice zi petrecută în cantonament cu echipa națională ne va ajuta în tentativa noastră de a ne califica la turneul preolimpic. Pregătim de pe acum Campionatul Mondial din decembrie, care este un turneu final extrem de important”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Florentin Pera.

Selecționerul are la dispoziție tot lotul, din care nu lipsesc cele mai bune jucătoare ale României: Cristina Neagu, Crina Pintea, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Sorina Grozav, Ncioleta Dincă sau Yulia Dumanska.

Alături de jucătoarele consacrate, Pera le-a chemat și pe tinerele Diana Lixăndroiu și Alesia Boiciuc, handbaliste care în urmă cu două săptămâni au câștigat medalia de bronz la CE U19 găzduit de Pitești și Mioveni.

Naționala joacă două amicale contra Spaniei cu gândul la CM » Reîntâlnire cu Martin Ambros
Naționala României la meciul cu Portugalia din aprilie Foto Facebook FRH

„Este o perioadă grea, încărcată pentru noi, suntem în mijlocul pregătirilor pentru noul sezon. Suntem conștienți că este anul preolimpic, cel mai important, urmează apoi Campionatul Mondial care ne poate oferi șansa de a participa la turneul preolimpic și apoi la Jocurile Olimpice, ceea ce ar fi fantastic pentru naționala României.

Sunt convinsă că ambele echipe nu vor fi la un nivel fizic ridicat și nici din punct de vedere al jocului, însă vom folosi cât mai bine aceste zile pentru jocurile care urmează în octombrie. Avem mult de muncă, dar vom da totul pe teren”, a declarat Cristina Neagu.

Debutul lui Martin Ambros

Naționala joacă două amicale contra Spaniei cu gândul la CM » Reîntâlnire cu Martin Ambros
Martin Ambros pe banca României la Campionatul European din 2018 Foto Marius Ionescu

Naționala Spaniei, pregătită din această vară de Martin Ambros, va juca pentru prima dată sub conducerea celebrului antrenor care a câștigat de 4 ori Liga Campionilor cu Gyor. Ambros a deplasat la Pitești un lot format din 19 jucătoare, dintre care 6 evoluează în România.

Din naționala iberică nu lipsește pivotul Defo Tchaptchet, câștigătoare cu Vipers a Ligii Campionilor, dar nici colega sa de club transferată din acest sezon, Paula Arcos.

Va fi o dublă specială pentru mine, am multe amintiri din perioada în care am antrenat România. Am mulți prieteni români și pe multe dintre fetele care vor juca împotriva noastră le-am pregătit și eu. Abia aștept să le revăd, vom juca două meciuri împreună și sperăm să fie o săptămână foarte profitabilă”, a declarat pentru site-ul federației spaniole Martin Ambros.

România și Spania s-au întâlnit de peste 40 de ori, ultima dată la Campionatul European din 2022, când tricolorele au câștigat cu 28-27.

Partida de joi dintre România și Spania se va juca în Pitești Arena de la ora 17.30 și va fi transmisă în direct de televiziunea Pro Arena.

Un posibil prim „7” pentru România: Dumanska, Dincă, Neagu, Buceschi, Laslo, Seraficeanu, Pintea.

Citește și: 

Ante Kuduz, mesaj războinic înainte de startul sezonului: „Europa a fost încântată de Dinamo, trebuie să le arătăm că meritam să fim în Liga Campionilor”
DINAMO
Ante Kuduz, mesaj războinic înainte de startul sezonului: „Europa a fost încântată de Dinamo, trebuie să le arătăm că meritam să fim în Liga Campionilor”
Diana Lixăndroiu, unul dintre liderii naționalei U19: „Am fost mândră că reprezint România, mi s-a făcut pielea de găină!”
INTERVIU
Diana Lixăndroiu, unul dintre liderii naționalei U19: „Am fost mândră că reprezint România, mi s-a făcut pielea de găină!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează