SPORTURI  »  HANDBAL  »  PREGĂTIRE

Naționala masculină de handbal, cantonament pentru EURO 2024 cu pomana porcului și antrenamente de 5 ore

Gabriel Cumpănici într-un meci al naționalei Foto Imago
Gabriel Cumpănici într-un meci al naționalei Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 14:44 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 18:29

Naționala masculină de handbal a României este cantonată la Bistrița, unde se pregătește pentru Campionatul European din 2024, care se va desfășura în Germania, între 10 și 28 ianuarie

Selecționerul Xavi Pascual are la dispoziție 22 de jucători, iar lotul pentru EURO va fi definitivat după turneul „Trofeul Carpați”, care se va desfășura pe 28 și 29 decembrie la Pitești.

Buzle și Grigoraș revin la lot

Din data de 10 decembrie, lotul masculin s-a reunit la Bistrița, unde are condiții excelente de pregătire, au spus oamenii din stafful român. Este pentru prima dată după mult timp când tricolorii nu se mai pregătesc în București și au ales baza echipei feminine Gloria Bistrița.

Antrenorul Xavi Pascual nu îi are în cantonament pe Javier Humet, Ante Kuduz și Dragoș Hanțaru, toți cu probleme medicale.

Nici pe „stranierii” Iosif Andrei Buzle de la Granollers și Demis Grigoraș de la Benfica Lisabona, care au avut etape în campionat. Aceștia vor veni însă din data de 26 decembrie pentru Trofeul Carpați.

Naționala masculină de handbal, cantonament pentru EURO 2024 cu pomana porcului și antrenamente de 5 ore
Demis Grigoraș în meciul echipei sale de club, Benfica Lisabona, cu Rhein-Neckar Loewen din EHF European Cup Foto Imago

Antrenamente de 5-6 ore și pomana porcului!

Handbaliștii tricolori fac câte două antrenamente pe zi, iar dinamovistul Robert Militaru a povestit pe pagina de Facebook a federației despre atmosfera de la națională.

„Facem antrenamente intense, selecționerul trage de noi cât de mult poate. Ne antrenăm câte 5-6 ore pe zi, mereu găsim forțe noi să rezistăm pentru că avem un obiectiv important, fiind calificați la Campionatul European.

Merită fiecare sacrificiu deoarece în ianuarie avem niște meciuri foarte tari la EURO. Nu ne este teamă de adversari, ne vom lupta cu fiecare, încercând să facem o figură frumoasă la turneul final”, a declarat Militaru.

Joi, 14 decembrie, după antrenament, tricolorii au avut parte de o surpriză pusă la cale de membrii staffului: handbaliștii au asistat la tăierea porcului, una dintre principalele tradiții românești din această perioada a anului, de dinaintea Crăciunului.

Traseul naționalei: Bistrița-Pitești-București–Elveția-Germania

Sportivii vor fi liberi după 20 decembrie, iar din 26 se vor reuni la Pitești pentru Trofeul Carpați, turneu la care vor participa pe 28 și 29 decembrie Slovacia, Grecia și Georgia.

După turneul de la Pitești, handbaliștii vor reveni la lot în 1 ianuarie, pe 3 vor pleca în Elveția, unde vor participa între 4 și 6 la competiția Yellow Cup, unde vor juca împotriva Bosniei Herțegovina, Argentinei și Elveției, apoi naționala va pleca în Germania la Campionatul European.

La turneul final România este în grupa B și va juca împotriva Spaniei, Croației și Austriei.

Lotul României care se află în cantonament la Bistrița:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Tudor Buguleț (Dinamo), Alexandru Ghivil (Turda)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Valentin Neagu (Steaua), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Tudor Botea (Minaur), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța)

Citește și: 

Portărița lui CSM București, MVP în semifinala CM de handbal feminin » Franța s-a distrat cu Suedia și e pregătită pentru o finală de vis!
CM feminin
Portărița lui CSM București, MVP în semifinala CM de handbal feminin » Franța s-a distrat cu Suedia și e pregătită pentru o finală de vis!
FABULOS! Prima finalistă a CM de handbal feminin, decisă după consultarea arbitrajului video » Gol în ultima secundă
CM feminin
FABULOS! Prima finalistă a CM de handbal feminin, decisă după consultarea arbitrajului video » Gol în ultima secundă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează