SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2024

Naționala masculină de handbal, în linie dreaptă pentru EURO 2024 » Crăciun fără excese culinare, de joi Trofeul Carpați

Interul Demis Grigoraș în acțiune Foto Imago
Interul Demis Grigoraș în acțiune Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 17:16 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 17:36

„Tricolorii” s-au reunit la Pitești pentru un ultim stagiu de pregătire înaintea Campionatului European din Germania, care se va desfășura între 10 și 28 ianuarie. România va participa începând de joi la Trofeul Carpați, iar din 4 ianuarie va juca în Elveția la turneul Yellow Cup

Selecționerul Xavier Pascual are la dispoziție 24 de jucători, dintre care va alege lotul de 20 care va face deplasarea la EURO 2024. 

Față de cantonamentul de la Bistrița din perioada 10-20 decembrie, „tricolorilor” li s-au alăturat Demis Grigoraș și Andrei Buzle. Au rămas în afara lotului din diverse motive Alexandru Bucătaru, Ante Kuduz, Javier Humet și Dragoș Hanțaru.

Nu au exagerat cu mâncarea de Crăciun

„Tricolorii” s-au reunit din 26 decembrie la Pitești, după ce au sărbătorit Crăciunul în familie. Niciunul dintre ei nu a exagerat cu preparatele de sărbători.

„Sunt obișnuit cu convocările în această perioadă a anului, nu mai simt Crăciunul ca-n copilărie. Nu am mâncat preparate de porc, ci mai mult pe parte vegană. Familia a avut grijă de mine. Am evitat mâncărurile grele, dar am mâncat sarmale cu ciuperci”, a declarat pentru pagina de Facebook al FRH interul dreapta Demis Grigoraș.

La doar 21 de ani, pivotul Călin Dedu este deja în al patrulea de când face parte din lotul național. Dedu a spus că în perioada petrecută cu familia a avut grijă zilnic cu ce a mâncat, pentru a nu avea probleme la primele antrenamente de după Crăciun.

Am petrecut alături de familie și cei dragi cele cinci zile libere. De Crăciun am fost atent la ce am mâncat și ce am băut pentru ca acum la revenire să fiu într-un ritm bun de joc. Mă simt bine”, a spus Dedu.

Imagini din timpul cantonamentului de la Bistrița

„Vreau să fim echipa surpriză la EURO!”

Naționala a făcut marți un antrenament, iar miercuri, 27 decembrie, încă două în sala de la Mioveni.

România va participa joi și vineri la Trofeul Carpați alături de Grecia, Slovacia și Georgia.

În prima zi, România întâlnește Grecia, iar Slovacia pe Georgia. Învingătoarele vor juca vineri de la ora 17:30 pentru trofeu.

28de ani se vor împlini în ianuarie de la precedenta participare a naționalei masculine la o ediție a Campionatului European, cea din 1996, desfășurată în Spania. „Tricolorii” s-au clasat pe locul 9

„Sper să facem două meciuri foarte bune și să câștigăm Trofeul Carpați. Vreau să jucăm bine și să continuam la fel și la EURO. Eu am încredere în băieți, chiar dacă multă lume nu ne dă șanse la turneul final. Aș vrea să fim echipa surpriză de la turneul european”, a spus Demis Grigoraș.

Primul meci al României de la Trofeul Carpați se va juca joi de la ora 17:30 și va fi transmis în direct de televiziunea Pro Arena.

Lotul României pentru turneul „Trofeul Carpați”

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Tudor Buguleț (Dinamo), Alexandru Ghivil (Turda)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Valentin Neagu (Steaua), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Tudor Botea (Minaur), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Citește și: 

Un altfel de interviu cu David Montes » Vine din Catalunya și alege dintre tradițiile românești și cele spaniole de Crăciun: „Cel mai mult îmi plac sarmalele”
RAPID
Un altfel de interviu cu David Montes » Vine din Catalunya și alege dintre tradițiile românești și cele spaniole de Crăciun: „Cel mai mult îmi plac sarmalele”
Transfer fabulos în România » O campioană mondială a semnat cu CSM București
CSM BUCUREȘTI
Transfer fabulos în România » O campioană mondială a semnat cu CSM București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează