SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Naționala porților închise! Cine a luat decizia controversată de la reprezentativa feminină de handbal?

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 11:40

În stagiul de pregătire de o săptămână de la București, reprezentativa feminină a României nu va putea fi văzută de suporteri. Cine a decis să închidă porțile fanilor?

Naționala feminină a României se pregătește în această săptămână, la București, în vederea Campionatului European din decembrie, din Franța.

Stafful tehnic al primei reprezentative a decis să convoace atât prima echipă, cât și o selecționată secundă, pentru a vedea la lucru mai multe handbaliste din care să aleagă lotul pentru turneul final.

Stagiul se încheie cu două meciuri de verificare, primul care va avea loc azi, între România B și Polonia B, și al doilea, programat sâmbătă, între România A și Polonia B! Nu punem în discuție faptul că nu s-a putut găsi o echipă națională, de Doamne ajută, pentru a ne testa forțele, în condițiile în care alte 17 echipe din Europa au adversari pentru amicale.

Surprinzătore a fost decizia anunțată de federație de a nu lăsa fanii formației, aceia puțini câți sunt, să le vadă la lucru pe Neagu, Elisei, Buceschi și compania!

De ce s-a ajuns aici?

Dedu întreabă, Martin răspunde!

La jumătatea săptămânii, într-o conferință de presă, președintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a dorit să pună și el o întrebare punctuală antrenorului principal al echipei României, Ambros Martin. "De ce ați decis să jucați cu porțile închise?", a fost întrebarea șefului FRH.

Tehnicianul iberic a făcut ochii mari, s-a uitat mirat în stânga și-n dreapta și a răspuns nonșalant, neînțelegând unde bate oficialul: "Nu știu motivul pentru care se joacă fără spectatori. Sunt meciuri de pregătire, dar nu cred că ne putem ascunde tactica sau ce pregătim acum! Nu sunt secrete în acest moment pentru adversari. Pentru mine nu contează, aș vrea ca oricine vrea să vadă naționala, o poate face". Imediat, Dedu a vrut să o "dreagă", adăugând că "probabil a fost o decizie internă a staffului!". Staff din care nu face parte, probabil, și Ambros Martin?

Cu astfel de decizii, nu ar fi de mirare dacă fanii, s-ar supăra și ei la viitoarele acțiuni ale naționalei, și nu ar mai răspunde solicitărilor de a fi prezenți la meciuri, în condițiile în care nu pot să vadă un amărât de amical cu selecționata secundă a Poloniei!

România A a învins România B!

Într-un prim meci test între cele două selecționate ale României, prima formație, care le-a avut pe toate jucătoarele de bază, a trecut joi seara cu 32-23 (15-13) de a doua echipă "tricoloră". Neagu și Elisei cu câte 6 goluri, Florică 5, Laslo 4, Chiper și Pintea câte 3 au fost principalele marcatoare pentru România A, în timp ce de la adversare, s-au detașat Zamfirescu și Dindiligan cu câte 5 reușite fiecare.

Adversarele testează

România face parte la Euro 2018, din Franța, din grupa D, alături de Norvegia, Germania și Cehia. Nordicele, campioane europene en-titre, participă în aceste zile la "Golden League", turneul din Danemarca, alături de Polonia, Franța și echipa țării gazdă. Cehia are și ea programate meciuri de verificare cu vecina Slovacia. În total, 17 echipe europene joacă în acest week-end partide de verificare, plus Japonia, gazda JO 2020, care se pregătește și ea în Europa.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează