SPORTURI  »  HANDBAL  »  PREMIU

Neagu adună trofeele » Cristina a fost desemnată jucătoarea anului de cel mai important portal de handbal

Evoluțiile Cristina Neagu la Mondialul din Danemarca au entuziasmat // Foto: Marius Ionescu
Evoluțiile Cristina Neagu la Mondialul din Danemarca au entuziasmat // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2016 00:00

Cristina a fost desemnată de portalul handball-planet, unul dintre cele mai importante în handbal, drept jucătoarea anului 2015, detașîndu-se clar de celelalte jucătoare.

Portalul handball-planet a inițiat de cinci ani o anchetă în urma căreia desemnează cei mai buni jucători și antrenori în handbalul mondial. 17 jurnaliști din 17 țări, de pe trei continente, dar și votul fanilor au stabilit clasamentul anului trecut.

Fără rival

Cristina Neagu a primit, de departe, cele mai multe puncte și din partea jurnaliștilor, dar și din partea fanilor. Ea a adunat 84 de puncte, cu mult mai multe decît urmăritoarele sale: norvegiencele Nora Mork (52), Heidi Loke (49), muntenegrencele Katarina Bulatovici (44) și Jovanka Radicevici (39).

Cîștigătoarea Ligii Campionilor, golgeterul competiției, dar și cea mai bună marcatoare la Mondialul de anul trecut, unde a obținut bronzul cu echipa României, Neagu a fost votată de 14.712 fani, aproape dublu față de a doua clasată, o altă româncă, portarul de la HCM Baia Mare și al echipei României, Paula Ungureanu.

De altfel, Paula a "prins" echipa ideală, fiind desemnată cel mai bun portar, devansîndu-le pe Katrine Lunde, Amandine Leynaud sau Clara Woltering. Oana Manea și Valentina Elisei Ardean au fost și ele nominalizate pe posturile de pivot, respectiv extremă stînga, dar nu au cîștigat secțiunea.

Echipa ideală a anului 2015

Paula Ungureanu România portar
Jovanka Radicevici Muntenegru extremă dreapta
Nora Mork Norvegia inter dreapta
Heidi Loke Norvegia pivot
Cornelia Groot Olanda centru
Cristina Neagu România inter stînga
Siraba Dembele Franța extremă stînga
Danick Snelder Olanda cea mai bună apărătoare

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează