HANDBAL  ·  UNGARIA

Nebunie! Anita Gorbicz și-a anunțat retragerea, iar ungurii au făcut imediat un gest rar!

Articol de — Vineri, 23 Martie 2018

La aproape 35 de ani, pe care îi va împlini pe 13 mai, handbalista Anita Gorbicz a anunțat oficial că nu va mai juca pentru ”naționala” Ungariei. Maghiarii au retras tricoul cu numărul 13.

Meciul cu Olanda, disputat joi seara, la Gyor, a avut în prim-plan un alt eveniment. Centrul "naționalei" Ungariei, cea mai valoroasă handbalistă din istoria handbalului maghiar, Anita Gorbicz, și-a anunțat cu o zi înainte de meci retragerea din echipa națională!

5.000 de suporteri au aplaudat-o pe favorita lor, înaintea partidei, unii dintre ei cu lacrimi în ochi. Gorbicz a jucat 15 ani pentru Ungaria și a cucerit patru medalii la Mondiale și Europene. I-a lipsit însă aurul!

La echipa de club, a îmbrăcat un singur tricou, cel verde al campioanei Gyor. De la 14 ani! La 15 ani a debutat în prima ligă, fiind considerată copilul teribil al handbalului din țara vecină.

"Anita Gorbicz rămâne cea mai bună handbalistă maghiară din toate timpurile. Îi suntem recunoscători, datorită ei, jocului ei, mii de copii au venit să practice handbalul. A fost un idol pentru noi toți. Anita a devenit de la o vârstă fragedă un membru cheie al echipei naționale. Rămâne în spate cariera ei bogată, cu momente unice trăite alături de fani, de coechipiere, de cea mai frumoasă galerie", a fost mesajul federației de la Budapesta.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a scris și el un mesaj Anitei. "Îți mulțumim pentru tot, Anita".

Gorbicz a jucat de 233 de ori în echipa de senioare a Ungariei și a fost vicecampioană mondială în 2003, medaliată cu bronz la Mondiale, în 2005. Mai are două medalii de bronz la Campionatele Europene: 2004 și 2012.

Ea a anunțat că-și va continua cariera la echipa de club, Gyor Audi ETO.

1.111 goluri a marcat Anita Gorbicz în carieră pentru "naționala" Ungariei, fiind detașat golgeterul all-time

 Ultimele zile din viaţa Mihaelei, fata obligată să se prostitueze de clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata

Libertatea

Comentarii (3)

Paul Hasas  •  24 Martie 2018, 01:13
Postat de Adrian Popescu pe 23 Martie 2018, 17:16

Sunteți atât de disperați să fiți preluați de colegii de oriunde încât vă întreceți în laudatio aiurea...Ce a câștigat femeia asta în carieră nu ajunge nici la genunchiul unor românce și totuși nu se scrie în GSP despre românce...

da a castigat liga campionilor numa de vreo 3, 4 ori....la care romance te referi mai exact?

Luca Róbert  •  24 Martie 2018, 00:51

Printer alter EHF Champions League: Winner: 2013, 2014, 2017

Adrian Popescu  •  23 Martie 2018, 17:16

Sunteți atât de disperați să fiți preluați de colegii de oriunde încât vă întreceți în laudatio aiurea...Ce a câștigat femeia asta în carieră nu ajunge nici la genunchiul unor românce și totuși nu se scrie în GSP despre românce...

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
20:00 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Astra

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Bochum - Stuttgart

Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A

Milan - Torino

Digi 2
Program TV complet

Liga 1