SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Nu se mai joacă handbal în România din cauza pandemiei de coronavirus » FRH a suspendat toate competițiile în țara noastră

Articol de - Publicat vineri, 13 martie 2020 11:27

Federația de Handbal  a sistat toate competițiile de pe teritoriul României. Echipa feminină de senioare s-a reunit vineri, la Ploiești, pregătindu-se pentru turneul preolimpic din Muntenegru.

Federația Română de Handbal a anunțat vineri că niciun meci nu se va mai disputa pe teritoriul României până pe 31 martie. 

Stop joc la handbal din cauza epidemiei de coronavirus

Iată comunicatul FRH publicat astăzi: „Sănătatea participanților la activitatea handbalistică și nu numai, trebuie să primeze și, ținând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creștere, decide suspendarea tuturor competițiilor de handbal pe plan intern”

Lotul de senioare rămâne în pregătire pentru turneul preolimpic

Loturile naționale nu se mai reunesc, cu excepția celui de senioare, care rămâne în pregătire pentru turneul preolimpic de la Podgorica (20-22 martie). Federația Internațională de Handbal nu a anunțat nicio măsură de anulare. 

România urmează să joace în turneul din Muntenegru cu Thailanda, Norvegia și Muntenegru, primele două clasate calificându-se la JO de la Tokyo 2020.

Federația a anunțat și alte măsuri legate de loturile naționale feminine și de turneele anulate în perioada imediat următoare:

  • dubla cu Polonia contând pentru calificarea lotului național de senioare la Euro 2020, Danemarca și Norvegia, a fost amânată de comun acord cu Federația Poloneză de Handbal pentru perioada 3/4 iunie, respectiv 6/7 iunie 2020
  • participarea lotului național de tineret feminin la stagiul de pregătire de la Izvorani și dubla cu Germania din perioada 15 – 22 martie au fost anulate
  • participarea lotului național de tineret feminin la turneul internațional din perioada 26 – 29 martie, Rusia, a fost anulată
  • participarea lotului național de cadete la Jocurile Mediteraneene din perioada 8 – 12 aprilie 2020 a fost anulată.

Citește și:

Rapid și Gloria Buzău sunt calificate în Final Four-ul Cupei României!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează