SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - NORVEGIA, MIERCURI, 20:00, DIGI1, GSP.RO

Nu sunt în formă » Dubla cu Norvegia e privită de handbaliste ca o încălzire pentru turneul preolimpic

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2016 00:00

”Tricolorele” se încălzesc pentru turneul preolimpic în dubla contra campioanei mondiale, Norvegia, primul meci la Cluj, mâine, ora 20:00.

Medaliată cu bronz la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, România începe 2016 în forță. Va juca mai întâi partidele cu Norvegia, din preliminariile CE 2016, apoi va susține un joc amical cu Suedia, după care vin meciurile importante de la Aarhus, între 18-20 martie.

La turneul preolimpic, "tricolorele" vor întâlni țara gazdă, Danemarca, Uruguay și Muntenegru. Primele două clasate obțin doar biletele la Rio.

"Toate gândurile noastre merg spre turneul preolimpic din Danemarca. Acelea sunt meciurile care contează cu adevărat. Ne dorim enorm să învingem Norvegia, dar trebuie să fim realiști. Nu am mai bătut Norvegia într-un meci oficial de foarte mult timp. Asta nu înseamnă că plecăm cu gândul la înfrângere. Dacă se va întâmpla să pierdem, nu trebuie privit ca un dezastru pentru că ținta noastră e calificarea la Jocurile Olimpice", a declarat Cristina Neagu.

Scădere de turație

Antrenorii României, suedezul Tomas Ryde și Costică Buceschi, au chemat pentru meciurile contra Norvegiei și cele din turneul preolimpic 19 handbaliste. Dintre acestea, 13 au făcut parte din lotul medaliat cu bronz, la Mondiale, în decembrie anul trecut.

Cele mai multe, 8, vin în continuare de la vicecampioana HCM Baia Mare, o echipă care a avut un parcurs bun în Liga Campionilor, dar care pe final a pierdut din turație, pierzând două meciuri consecutive.

Totul se poate pune însă și pe seama situației în care se afla echipa băimăreană, cu salarii restante de peste patru luni!

În aceste condiții, Perianu, Elisei, Marin, Vizitiu, Tănăsie au avut evoluții slabe în ultimele jocuri, totul culminând cu înfrîngerea din campionat, de la Brașov.

Neagu nu a mai impresionat

Obișnuită să facă partide foarte bune în Liga Campionilor, Cristina Neagu nu a ieșit nici ea în evidență, în ultimul timp. Starul echipei României a jucat foarte slab cu Gyor și Vardar, meciuri în care a marcat două, respectiv trei goluri, și a avut procentaje slabe: 25 și 27 la sută!

Cristina a avut însă și probleme medicale, care au influențat evoluția sa.

La meciurile României însă, "tricolorele" au regăsit de fiecare dată soluții să se remonteze și să joace la cel mai înalt nivel. În plus, până la turneul preolimpic mai este o lună, vreme în care lucrurile se pot schimba.

Pe de altă parte, jucătoarele în formă în momentul de față, cum ar fi golgeterul campionatului, Cristina Zamfir, sau extrema Camelia Balint, au fost neglijate de selecționer.

"Cu toate scuzele și părerea de rău îmi rog prietenii, chiar şi cei foarte apropiați, să nu mă mai sune pentru invitații sau bilete la meciul România-Norvegia de la Cluj. Este sold-out de cel puțin 2 săptămâni. Încep și mă întreb dacă ar fi fost sala de 10.000 de locuri, sau 15.000...."
mesajul președintelui FRH, Alexandru Dedu, pe contul de Facebook

Lotul României

  • Paula Ungureanu, Ionica Munteanu (ambele HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Braşov) - portari
  • Valentina Ardean, Ana Maria Tănăsie (ambele HCM Baia Mare) - extreme stânga
  • Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu și Gabriella Szucs (HCM Baia Mare), Bianca Tiron (Dunărea Brăila) - interi stânga
  • Oana Manea (CSM Bucureşti), Florina Chintoan ("U" Cluj) - pivoți
  • Eliza Buceschi (Thuringer), Luciana Marin (HCM Baia Mare), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila) - centri
  • Aurelia Brădeanu (CSM Bucureşti), Patricia Vizitiu (HCM Baia Mare), Laura Popa ("U" Cluj) - inter dreapta
  • Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov) - extreme dreapta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
923547117713682
George Constanda  •  08 Martie 2016, 21:17

Va fi televizat?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează