SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

O generație la apus! Cristina Vărzaru și-a anunțat și ea retragerea: ”Corpul îmi spune că nu mai poate!”

Cristina Vărzaru a evoluat la CSM București în ultimele patru sezoane, cucerind Liga Campionilor sezonul trecut // FOTO: Raed Krishan
Cristina Vărzaru a evoluat la CSM București în ultimele patru sezoane, cucerind Liga Campionilor sezonul trecut // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2017 00:00

Câștigătoare de patru ori a Ligii Campionilor, extrema de la CSM București a anunțat că se va retrage în acest an.

Cristina Vărzaru a împlinit 37 de ani luna trecută, în 2016 ea câștigând cu CSM București pentru a patra oară în carieră Liga Campionilor. Extrema dreapta a fost nevoită însă să suporte o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, fapt care, spune ea, îi grăbește retragerea din handbal.

Cristina e la a treia operație de cartilaj la genunchiul stâng, cel care i-a dat mari bătăi de cap încă de când evolua la Viborg, în Danemarca. "Am fost la spital și am crezut că va fi doar o injecție ca să mi se refacă acolo cartilajul, dar doctorii mi-au spus că e de operație, că eu practic nu mai aveam cartilaj deloc", a explicat Cristina. Vărzaru evolua cu dureri mari, dar a strâns mereu din dinți.

"Cu dureri am jucat de mult timp. Erau niște dureri suportabile. Din cauza problemelor de la genunchiul stâng, de multe ori, de la suprasolicitare, apăreau dureri la genunchiul drept, mi se umfla. Acesta e însă sportul de performanță, se face pe durere", declară Cristina.

Se gândește la antrenorat

Cristina speră că va mai prinde câteva meciuri în acest sezon. "Dacă până la finalul campionatului voi putea reveni, fiecare meci în teren va fi un cadou pentru mine. Din vară încolo știu însă că handbalul e amintire pentru mine din postura de jucătoare", a subliniat Cristina.

Vărzaru recunoaște că se aștepta la acest moment. "La vârsta mea, la ce să te aștepți? Apar riscurile cu accidentările, mi-am spus dintotdeauna că o să mă opresc atunci când corpul meu îmi va arăta că nu mai poate. Acum, practic, asta a făcut", a încheiat Cristina.

Ea va rămâne însă aproape de handbal și-și dorește să aibă o carieră în antrenorat. "E ceea ce mi-am dorit, ceea ce mi-am propus, cred că am multe lucruri de împărtășit, multe lucruri pe care le-am învățat în carieră", a subliniat marea handbalistă.

O generație la apus!

Cristina Vărzaru face parte dintr-o generație de excepție a handbalului românesc, care, între altele, a câștigat trei medalii importante la senioare: argint CM 2005, bronz CM 2015, bronz CE 2010. Cristina a participat la succesele din 2005 și 2010.

Generația '79-'80, a Cristinei Vărzaru, a fost și campioană mondială de tineret în 1999, dar și de junioare în 1998. Naționala României primește practic lovitură după lovitură prin retragerea unor jucătoare cu nume de rezonanță în ultimii ani.

După Aurelia Brădeanu, au urmat Oana Manea, Paula Ungureanu și, acum, Cristina Vărzaru. Ultima, chiar dacă nu a mai jucat, din cauza problemelor de sănătate, pentru România, a continuat la nivel înalt la CSM București.

Celor patru li se va putea adăuga Adriana Nechita, colega de post a Cristinei, care de curând a devenit mamă. E greu de crezut că, la 33 de ani, Ada va mai putea reveni în echipa națională.

169de selecții a adunat Cristina Vărzaru pentru naționala României, înscriind 478 goluri

2011e anul în care Vărzaru a participat cu România la ultimul turneu final, Mondialul din Brazilia

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează