SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

O Germanie cu altă faţă » Adversara de azi a României a schimbat 10 jucătoare faţă de Mondialul de anul trecut

Crina Pintea are experiența campionatului german, ea jucând la Thuringer între 2015 și 2017
Crina Pintea are experiența campionatului german, ea jucând la Thuringer între 2015 și 2017

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2018 08:58

Germania era cotată cu şansa a 14-a la Europeanul din Franţa înainte de începerea competiţiei. Ce şanse să aibă o echipă formată din handbaliste cvasinecunoscute, care nu au experienţa marilor competiţii?Germania era cotată cu şansa a 14-a la Europeanul din Franţa înainte de începerea competiţiei.

  • România - Germania, meciul doi din grupă, e azi, de la ora 19:00, în direct la TVR 1 și liveTEXT+FOTO pe GSP.ro. 

Ce şanse să aibă o echipă formată din handbaliste cvasinecunoscute, care nu au experienţa marilor competiţii?Din lotul de la Mondialul găzduit acasă, anul trecut, Germania a mai adus în Franţa doar 6 jucătoare.

1,6este cota României la victorie, în timp ce Germania are 3,60

A schimbat 10! Şi antrenorul e unul nou. Germania nu a mai ajuns într-o semifinală la un turneu final de 10 ani, de la Euro 2008, deşi a fost prezentă cu regularitate la marile competiţii. 

Au detonat bomba

Determinate, muncitoare şi ascultătoare, nemţoaicele au furnizat însă marea surpriză în prima zi. La final, nici lor nu le venea să creadă că au putut învinge Norvegia! "Sper să continuăm la acelaşi nivel, România e o echipă foarte bună, dar ne dorim să câştigăm.

Am făcut surpriza cu Norvegia, dar acum e alt adversar, alt meci, şi nu e de ajuns o victorie pentru a ajunge în Main Round", a declarat Emily Bolk. De partea cealaltă, româncele au fost şi ele avertizate de jocul Germaniei. "O să trebuiască să intrăm montate, să nu ne mai pierdem concentrarea. Să jucăm la acelaşi nivel pentru a nu mai avea emoţii pe final", spune Cristina Neagu.

Româncele vor avea, cu siguranţă, mult de muncit în această seară, în faţa unei echipe cu talie, care a arătat foarte bine la jocul cu pivotul, pe extreme, dar şi la linia de 9 metri. Punctul nevralgic pare totuşi apărarea, în care nici poarta nu strălucește. 

5 din cele 6 partide de la Campionatele Europene au fost câştigate de-a lungul timpului de Germania. România s-a impus în ultima, la Euro 2016, 23-22

5jucătoare faţă de Euro 2016 şi CM 2017 au mai rămas în lotul nemţoaicelor: Meike Schmelzer, Julia Behnke, Emily Bolk, Alicia Stolle şi Dinah Eckerle

România-Germania 1-5 la Europene

CE 1994 Germania-România 20-18
CE 1996 Germania-România 22-21
CE 1998 Germania-România 27-25
CE 2004 Germania-România 26-24
CE 2012 Germania-România 25-23
CE 2016 Germania-România 22-23

Citește și:

Vești bune înaintea duelului de azi de la European: "Am scăpat de entorsă" + "Secundul" face avancronica

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Decembrie 2018, 15:37

meci important deoarece invingatoarea e prima echipa calificata din grupa deci miza e..dubla,nemtoaicele cu acest olandez arata altfel,multe jucatoare noi,talentate,practica un joc in viteza,paseaza repede,linie de 9m buna,extreme la fel,iar in aparare joaca bine la interceptie ceea ce duce la contratacuri soldate cu goluri...daca ibericul o sa rezolve pb din primul meci ultimul meci o sa-l jucam mult mai detasate

onduku
onduku  •  03 Decembrie 2018, 14:55
Postat de alb_rosu_in_vn pe 03 Decembrie 2018, 12:59

Meci greu, dupa ce am vazut meciul Germaniei cu Norvegia. Am vazut ca repun extrem de rapid mingea de la centru dupa ce primesc gol si s-ar putea sa ne surprinda si pe noi. Poate le prindem pe nemtoaice un pic mai relaxate dupa ce au batut Norvegia. Asta ar fi sansa noastra. Altfel, va fi greu sa le batem.

Relaxate cand punctele conteaza in faza a II-a grupelor?

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  03 Decembrie 2018, 12:59

Meci greu, dupa ce am vazut meciul Germaniei cu Norvegia. Am vazut ca repun extrem de rapid mingea de la centru dupa ce primesc gol si s-ar putea sa ne surprinda si pe noi. Poate le prindem pe nemtoaice un pic mai relaxate dupa ce au batut Norvegia. Asta ar fi sansa noastra. Altfel, va fi greu sa le batem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează