SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

O jucătoare de la CSM București și o fostă handbalistă de la Rapid și-au anunțat retragerea: „E un moment bun"

Siraba Dembele // FOTO: Cristi Preda
Siraba Dembele // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 11:39 / Actualizat marti, 07 martie 2023 11:51

Siraba Dembele, extrema de la CSM București, și Alexandra Lacrabere, fostă jucătoare la Rapid, au anunțat că acesta este ultimul sezon al carierei lor, ambele fiind campioane mondiale cu Franța în 2017.

Două jucătoare emblematice pentru naționala Le Bleus vor lăsa mingea să se odihnească la finalul acestui sezon. Siraba Dembele-Pavlovic, 36 de ani, și Alexandra Lacrabere, 35, au confirmat astfel o idee care circula deja. 

Ambele au fost onorate pentru ceea ce au reușit de-a lungul timpului pentru selecționată în cadrul unei ceremonii organizate duminica trecută după partida dintre Franța și Suedia, disputată la Montbeliard.

Siraba Dembele și Alexandra Lacrabere se retrag: „Un moment bun"

Dembele, fost căpitan al Franței, extremă stânga, joacă din 2020 la CSM București, cu care a atins recent sferturile de finală ale Ligii Campionilor. 

„Îmi exprimasem mai mult sau mai puțin intenția de retragere în 2022, dar de data aceasta este sigur. 

Cariera mea sportivă se va opri la finalul sezonului. Chiar dacă din punct de vedere fizic mă simt în plină formă la vârsta de 36 de ani, cred că este un moment bun pentru această decizie", a spus ea, citată de L’Equipe. 

Siraba a fost cel mai longeviv căpitan din istoria Le Bleus, cu 291 de selecții și 848 de goluri.

Alexandra Lacrabere, rămasă fără echipă după plecarea în toamna trecută de la Rapid, se va opri și ea la capăt de sezon. A disputat cu Franța patru ediții ale JO, devenind campioană olimpică la Tokyo 2020.

Citește și: 

Din interes în interes: președintele FR Handbal „a uitat” să renunțe la funcția de șef al AJH Ilfov + contract cu dedicație pentru un furnizor de voturi

Spre Euro prin Feroe! Naționala României joacă al treilea meci din preliminariile Campionatul European din 2024 » Pe ce lot mizează Xavi Pascual

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează