SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

O lună a mai rămas pînă la debutul României la Europeanul din Ungaria: "Fetele astea nu sînt roboţi!"

Articol de - Publicat joi, 06 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 noiembrie 2014 20:33

Selecţionerul Gheorghe Tadici e nemulţumit că nu va putea avea la turneul final din Ungaria o echipă proaspătă, odihnită. "Cînd o jucătoare are 10 meciuri într-o lună, e deja prea mult", spune antrenorul


România are o grupă infernală la Campionatul European din luna decembrie, din Ungaria. Va debuta contra campioanei olimpice, Norvegia, va continua cu disputa contra Danemarcei şi va termina contra Ucrainei. "Nu grupa mă îngrijorează, ci faptul că nu voi avea parte de nişte fete odihnite, care să poată da tot pe teren. Voi avea parte de o echipă stoarsă, urmare a meciurilor de campionat şi cupe europene", declară Gheorghe Tadici.

Selecţionerul dă exemple. "Baia Mare joacă 11 meciuri în 30 de zile, în luna octombrie, în noiembrie cadenţa jocurilor e iar la trei zile. Ceea ce nu înţeleg cei care fac programul competiţional e faptul că nu neapărat meciurile le termină fizic pe fete, ci drumurile. În România deplasările se fac cu autocarul, drumurile sînt aşa cum sînt... Programul nu a fost gîndit cînd a fost făcut, iar comisia tehnică nu a fost consultată", acuză Tadici.

"Mă rog să nu se mai accidenteze nimeni!"
Selecţionerul a stabilit programul pentru perioada de dinaintea Europeanului. "Fetele astea nu sînt roboţi. O săptămînă de cînd ne reunim, pe 22 noiembrie, va trebui să facem recuperare. Abia apoi să trecem la antrenamente. Pentru că ştiu de la precedentele acţiuni, fetele vin cu foarte multe probleme de sănătate de la echipele de club", a subliniat Tadici. Săptămîna viitoare va trimite şi convocările pentru cele 18 fete pe care se va baza la turneul final. "Deocamdată am trimit-o doar pe cea a Cristinei Neagu, pentru că echipele din străinătate trebuie înştiinţate cu 20 de zile înainte. Mă rog să nu se mai accidenteze nimeni, că le-am pierdut deja pe Oltean şi pe Manea".

Doar amicale cu Germania
Înainte de debutul la Euro 2014, pe 7 decembrie, contra Norvegiei, România va mai susţine doar două partide de verificare, contra Germaniei, la Dusseldorf, pe 29 şi 30 noiembrie. "Trebuia să mai jucăm o partidă cu Serbia, dar a căzut. Noi am vrut să vină ei la Oradea, ei doreau să mergem noi la Novi Sad. Nu ne-am înţeles", a spus Tadici. Echipa se va reuni la Cluj, se va antrena în noua sală între 20 şi 27 noiembrie, apoi după stagiul din Germania va reveni la Cluj între 2 şi 5 decembrie. Pe 6 decembrie se va ajunge la Debrecen, acolo unde sînt programate jocurile grupei B. România e în aceeaşi grupă cu Norvegia, Danemarca şi Ucraina.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Noiembrie 2014, 23:50

forma,portar de netrecut..noroc mai mult...

ceaiuri
ceaiuri  •  07 Noiembrie 2014, 23:48

o sa mai avem un european de cosmar(nu cred ca putem termina mai sus de..10)banuiesc..cand deja incepi cu asa scuze(nici ceilalti nu stau pe roz..au echipe in C.L. si campionate mult mai tari decat al nostru)nu putem spera mai mult...intradevar in grupa ne batem pt locul calificant cu ucraina si banuiesc ca mergem mai departe(pb se pune ce facem mai departe..si avem "sansa"sa terminam cu 0pct..varianta cea mai pesimista)iar aici dam peste alte echipe bune(varianta optimista..batem tot in grupa norv nu mai e ce a fost,danemarca e de invins..iar mai departe cu o victorie totul e posibil)totul depinde de antrenor..cu o aparare "beton"extreme bune,contratac letal si neagu in

secundul
secundul  •  06 Noiembrie 2014, 12:54

Asa a zis Vestergaard. Ca Reghecampf la fotbal.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează